Η ΤΡΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

 

Είκοσι χιλιάδες στο γήπεδο για την ΑΕΚ. Τι είναι τούτο; Τρελλό! Τόσος κόσμος, τόσοι πολλοί αεκτζήδες, τι σημαίνει; Τρέλλα! Αυτό σήμαίνει. Οι άνθρωποι δεν είναι τρελλοί, όμως έχουν την τρέλλα τους. Για την ομάδα την τρέλλα τους. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγάλουν την τρέλλα τους, την τρέλλα για την ΑΕΚ, σε κάθε ευκαιρία. Όπως στο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Μιλάμε για τρέλλα επειδή αυτή η οπαδική συμπεριφορά ουδεμία σχέση έχει με λογική. Αποδυτηριάκια, πρόσεχε τι γράφεις. Προσέχω. Αποδυτηριάκια, μέτρα τις κουβέντες σου. Τις μετρώ στον πόντο και τις ζυγίζω, διότι ξέρω πολύ καλά ότι τα θέματα που έχουν σχέση με αγάπη, με έρωτα, με τρέλλα είναι ευαίσθητα και αξίζουν σεβασμού. Αποδυτηριάκια, το ότι δεν είσαι αντιαεκτζής, ούτε γάβρος και βάζελος, δε σου δίνει το δικαίωμα να μας ακουμπάς με εκφράσεις ακατάλληλες για οπαδούς τρελλαμένους. Συμφωνώ, αλλά επειδή η ΑΕΚ είναι δημόσια υπόθεση, επειδή η εν γένει συμπεριφορά οπαδών στο γήπεδο είναι δημόσιο θέαμα, νομιμοποιούμαι να κάνω με ευπρέπεια αλλά και αυστηρότητα τους σχολιασμούς μου. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Δείχνουν την αγάπη τους για την ομάδα με την τρέλλα τους στο γήπεδο; Με κακοκαιρία, με βροχή 20.000 πήγαν στο ΟΑΚΑ. Ούτε για να δουν μπάλλα πήγαν, ούτε να χαρούν για μία ακόμα νίκη. Νομίζω. Κι αν οι ίδιοι δεν το ξέρουν, συνειδητά, θα τους το πω εγώ, γιατί πήγαν στο γήπεδο. Για να πάρει το μήνυμα το σύμπαν ότι η ΑΕΚ δεν πέθανε. Δεν πεθαίνει. Ότι η ΑΕΚ είναι ο λαός της. Άρα, αυτός που θα επενδύσει στην ΑΕΚ, είτε είναι ο τίγρης, είτε κάποιος εκτός οικογένειας, δεν έχει να χάσει. Γιατί η ΑΕΚ είναι μεγάλη. Γιατί η ΑΕΚ έχει κόσμο πολύ και με τρέλλα μπόλικη.