“Μιλαει” η φιγουρα του Μακη Ψωμιαδη

 

Την έχει πάρει πια την κρυάδα ο Μάκης Ψωμιάδης, μετά από τόσο καιρό μέσα στη φυλακή. Είναι να μη μπεις μέσα, να μη σε χώσουν στο κελί... Και τι δεν θα κάνει ένας επώνυμος να προλάβει το κακό. Θα λαδώσει, θα απειλήσει, θα υποκριθεί τον άρρωστο, ό,τι είναι ικανό να αποφύγει τη φυλακή. Γιατί; Δεν είναι τόσο ότι το άτομο δυσφημείται, ότι λερώνει το όνομά του, όσο ότι του φεύγει ο τσαμπουκάς. Είναι σαν τον βαρύμαγκα που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και τρώει στη μάπα μία ροχάλα, στα ίσα, στο προκλητικό, και ο νταής το παίζει ντουμπεκής. Ποια ρόχα, μια βρόχα ήταν, οπότε δεν τρέχει τίποτα. Λέγαμε, όμως, για τον Μάκη Ψωμιάδη που σήμερα θα τον πάνε σηκωτό από τον Κορυδαλλό στον ειδικό ανακριτή, τον εφέτη ανακριτή, για να απολογηθεί. Λέμε “σηκωτό” διότι θα τον πάνε, δεν θα πάει μόνος του.
Θα βγει τίποτα σ'συτή την υπόθεση των στημένων αγώνων; Δεν νομίζω. Υπάρχουν τα στοιχεία, που ίσως είναι και “στοιχεία”, παίζουν και οι κατηγορίες οι συγκεκριμένες σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων, η διαδικασία η ανακριτική έχει παρατραβήξει, και έχει μπόλικα αρτοποιεία να αδειάσει ακόμα, όμως ξαναρωτάω θα βγει κάτι επί της ουσίας; Μήπως η ουσία που τελικά θα μας προσφέρει η δικαιοσύνη θα είναι μία χόρτα και χωρίς λάδι σε σύγκριση με το θόρυβο, το σαματά και το ατελείωτο υλικό από κασέτες που ήδη έχει δημοσιευθεί;
Δεν θα πούμε, βέβαια, ότι ο Μάκης Ψωμιάδης, είναι ένοχος, ότι είναι αθώος, ότι έχει κι αυτός τις ευθύνες του. Ούτε τη γνωστή μαλακία, που σα μια άλλη κασέτα κυκλοφορεί από τους λίαν σοβαρούς μαλάκες, δηλαδή ότι έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ότι και η Δικαιοσύνη κρίνεται, κι άλλες τέτοιες παπαριές. Και τι έχεις να πεις εσύ, άρα δεν λες τα τετριμένα θα με ρωτήσεις. Δεν αποκλείεται ο Ψωμιάδης να πληρώνει τη φιγούρα του. Αυτό το “μαφιόζικο” ντιρέκτ, σα να έχει ξεφύγει από γκαγκστερική ταινία εποχής ασπρόμαυρου σινεμά. Μπεγλέρι, πουράκλα, μαντέκα στο μουστάκι, γυαλικό κατάμαυρο. Και απλή υποψία να υπάρχει θα την φάει κατακέφαλα την κατηγορία για σύσταση συμμορίας ο Mac, που στο χώρο εμφανίστηκε σαν ο “Κοσκωτάς” του μπάσκετ της ΑΕΚ και μετά ξεκίνησε την πορεία του στο ποδόσφαιρο, επανερχόμενος με κουρσάρικο καράβι στην ΑΕΚ, και στη συνέχεια σε Εθνικό, σε Ακράτητο, για να καταλήξει στη ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα.
Πριν από τέσσερις μόλις ημέρες απαγγέλθηκε κι άλλη κατηγορία στον Ψωμιάδη, γι'αυτή την ιστορία του παράνομου στοιχηματισμού, από τον ανακριτή στον οποίο θα απολογηθεί σήμερα. Χαλαρός θα'ναι. Είπαμε. Την έχει πάρει την κρυάδα πια.