Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ

 

Ο Άρης θα τιμήσει τον Νίκο Γκάλη. Έτσι μεταδίδεται η πληροφορία. Πληροφορία είναι, όχι είδηση, κύριοι δημοσιογράφοι. Είδηση είναι το γεγονός, όχι κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει συμβεί. Πάμε παρακάτω.

Η ΚΑΕ Άρης, λοιπόν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κι όχι κάποια... είδηση, θα τιμήσει τον Νίκο Γκάλη. Λάθος. Δεν είναι έτσι. Αποδυτηριάκια διαβάζεις. Τα πράγματα θα μπαίνουν στις σωστές τους διαστάσεις και θα λέγονται σωστά. Κανένας Γκάλης δεν
θα τιμηθεί. Σιγά, τώρα. Καμμία ανάγκη δεν έχει ένας κολοσσός για να τιμηθεί. Και χωρίς, δηλαδή, να του κάνουν τιμές και πανηγύρια ο Γκάλης, είναι αυτός που είναι. Ένας θεός. Ένα άτομο που με την παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα, στο μπάσκετ, είπε στη σακατεμένη ελληνική κοινωνία τι σημαίνει Εργασία, Συνέπεια, Στόχος, Επιτυχία.

Ο Άρης θα τιμηθεί στην εκδήλωση τιμής του Γκάλη. Όχι, ακριβώς. Ο Άρης θα δώσει εξετάσεις από τον τρόπο που θα τιμήσει τον γίγαντα, για το αν αξίζει, αν άξιζε της τιμής που του έκανε ο Γκάλης να φορέσει τη κιτρινόμαυρη φανέλλα.

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε στον Άρη ήταν ο Δανός Όλε. Έτσι λέω εγώ. Αν ήμουν αρειανός θα ένοιωθα υπερήφανος που στην ομάδα μου έπαιζε αυτή η ψυχάρα ο Όλε. Εκείνη η αλησμόνητη παικτρόνα. Και αν ήμουν Άρης, δηλαδή, αν γνώριζα να υπηρετώ τον Άρη, αν γνώριζα τι χρειάζεται ο Άρης, τότε θα ζωγράφιζα σ'έναν τοίχο, στα αποδυτήρια του Χαριλάου, μία μεγάλη φωτογραφία του Όλε Σκόμποε. Σε μία τέτοια φάση, που να τη βλέπουν οι παίκτες που πρωτοέρχονται από μεταγραφές στην ομάδα μου και να ανατριχιάζουν. Και να βγαίνουν λιοντάρια αληθινά μετά στον αγωνιστικό χώρο.

σκομποε

Ο Άρης τι έκανε με τον Όλε; Για να γλυτώσει η δίοικηση, για να κερδίσει χρόνο, έφερε προπονητή στον Όλε και μετά από λίγο τον απέλυσε. Απομυθοποιήθηκε ένα σύμβολο του Άρη; Όχι, βέβαια. Ο Άρης δεν ξέρει να σέβεται τα εικονίσματά του. Καταλήγω, μ'ένα ερώτημα. Αν ξέρουν οι διοικούντες στον Άρη ποιος είναι ο Νίκος Γκάλης. Ένα άτομο που τον έχει ανάγκη η σημερινή νεολαία της Ελλάδος, η σημερινή πιτσιρικαρία. Για να της “πει”, με την αθλητική του διαδρομή ο μέγιστος Γκάλης ότι “Παιδιά, για να κάνετε  κάτι στη ζωή σας, θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά. Και να αγαπάτε αυτό που θέλετε να κάνετε”.