ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΠΗΓΗ: INTIME
 

Έργα γίνονται στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Φοβερά πράγματα. Απίστευτα! Ποιο γήπεδο του Παναθηναϊκού; Ολοκληρώνονται, λέει, τα έργα για να παίξει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδό του. Στο νέο γήπεδο στο Βοτανικό; Όχι, καλέ... Στο παλάτι του Παναθηναϊκού που κτίζεται στο Ελληνικό; Ούτε, καλέ...

Στο καλύβι της Λεωφόρου επιστρέφει ο Παναθηναϊκός. Στην παράγκα της Λεωφόρου. Έτσι είναι. Δυστυχώς. Σε σύγκριση μ'ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη η Λεωφόρος στην καρδιά της πρωτεύουσας, εκεί που θέλει να χρησιμοποιήσει σαν έδρα ο Παναθηναϊκός, είναι ένα καλυβόσπιτο. Ένα παράπηγμα. Όποια και όσα έργα γίνουν η Λεωφόρος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή πληροί τις προϋποθέσεις, τις ανάγκες ενός γηπέδου της εποχής μας.

Δεν μπορεί να είναι περήφανος ο Παναθηναϊκός, που θέλει να λέγεται μεγάλος σύλλογος, ο πρώτος σύλλογος, όταν τη ψευτοβγάζει με μία “καλοφτιαγμένη” σπηλιά, μ'ένα γήπεδο που υστερεί τόσο εντός όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του. Πέρα απ'αυτό.

Τι να πεις για τον εδώ και δεκαετίες χείμαρρο των εξαγγελιών, των υποσχέσεων, των δεσμεύσεων, των σχεδιασμών, τόσο από πλευράς πολιτείας, όσο και από πλευράς Παναθηναϊκού για το... νέο γήπεδο; Μία ιστορία αμαρτίας. Και ντροπής. Υπουργοί, δήμαρχοι, προεδράρες της ομάδος έχουν πει και τι δεν έχουν πει, για το όνειρο που δεν αξιώθηκε να πραγματοποιηθεί από τον πρώτο κιόλας... αιώνα της Ιστορίας του Παναθηναϊκού .

Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν γκρεμίστηκε η Λεωφόρος, όπως η Φιλαδέλφεια, επειδή οι αεκτζήδες ήταν υπερσίγουροι ότι θα... ξανάκτιζαν το γήπεδό τους.