ΠΗΓΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Ο ΦΑΜΠΡΙ;

ΠΗΓΗ: Intime
 

Νο τιένεν κοχόνες, είπε ο Φάμπρι για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν τον ρωτούσαν και για το ματσάκι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ ο Ισπανός θα έλεγε το ίδιο. Νο τιένεν κοχόνες και οι παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Δεν έχουν όρχεις. Βγήκαν στο γήπεδο χωρίς τα ανδρικά τους όργανα. Τα είχαν αφήσει στα αποδυτήρια και μετά το τέλος του αγώνα τα ξαναφόρεσαν. Τα κοχόνες τους.

Γεμάτο το Καραϊσκάκη, ενθουσιασμός στον κόσμο. Και να πεις ότι οι εφημερίδες δεν είχαν κάνει το καθήκον τους, οι συλλογικές εφημερίδες. Φάτε τους, πνίξτε τους, δείξτε τους τα κοχόνες σας, άλλα τζίφος η δουλειά. Ούτε ο Διάολος του ποδοσφαίρου δεν το είδε σα ντέρμπυ. Καλά, για το Θεό της μπάλλας δεν το συζητάμε ότι απογοητεύθηκε και γι αυτό, με το δίκηο του, έριξε τα μπινελίκια του.

Κι όμως, ήταν “ντέρμπυ”. Με εισαγωγικά ντέρμπυ. Ένα ντέρμπυ ελληνικό. Ένα ντέρμπυ που εκφράζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Ένα ξενέρωτο πράγμα. Χωρίς ρυθμό και πυρετό. Χωρίς ένταση και υπερένταση, υπερπροσπάθεια. Χωρίς φάσεις, χωρίς αλατοπίπερο. Ποδόσφαιρο που άνετα ευχαριστιόσουν να τρως ηλιόσπορους.

Για σκέψου να είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και απο τις δύο πλευρές. Τότε ήταν που απο σκοπιμότητα θα έτρωγε η μύγα ατσάλι. Αυτά, και του χρόνου.