ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ, ΞΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Το όνομα “Νταμπίζας” δεν ακούστηκε καλά σε κάποια ευαίσθητα παναθηναϊκά αυτιά. Από πού κι ως πού ένας γάβρος στην ομάδας μας; Δεν θα πεθάνει ποτέ ο συναισθηματισμός του οπαδού. Δηλητηριάζεται ο συλλογικός πατριωτισμός του όταν μολύνεται από πρόσωπα εχθρικά, από ανθρώπους που ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ο Νταμπίζας έχει καταγραφεί “γάβρος”. Υπερβολικό, τουλάχιστον.

Ο Νταμπίζας είναι τόσο ταυτισμένος με τον Ολυμπιακό όσο και με τον Παναθηναϊκό! Να το πω αλλοιώς. Το ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ένας ποδοσφαιριστής, φοράει μία φανέλλα δεν τον κάνει και οπαδό. Ύστερα είναι και το άλλο.

Αν τελικώς έρθει στον Παναθηναϊκό ο Νταμπίζας δεν θα έρθει στον... Παναθηναϊκό. Δεν καταλάβατε. Ο επαγγελματίας θα βρεθεί στον Παναθηναϊκό λόγω Αναστασίου. Θα ανήκει στο επιτελείο του Αναστασίου, όχι στον Παναθηναϊκό. Θα δουλεύει για τον Αναστασίου, όχι για τον Παναθηναϊκό.

Και ο οπαδός, όμως, έχει τις ευαισθησίες του. Η σχέση του, άλλωστε, με την ομάδα είναι στη βάση της ρομαντικής. Αυτός, λοιπόν, ο ρομαντισμός, ο συναισθηματισμός του οπαδού θίγεται, πολιορκείται όταν η ομάδα ανοίγει την πόρτα σε “ξένους”, σε κατόχους διαβατηρίων σφραγισμένων από άλλες οπαδικές επικράτειες.