ΓΙΑ ΠΑΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Σήμερα Δευτέρα έχει συνέλευση μετόχων ο Παναθηναϊκός. Ζόρικα τα πράγματα. Μιλάμε για λούκι. Διάβασε πως έχει το έργο. Σου περιγράφω τα γεγονότα και από εκεί και πέρα δικές σου οι προβλέψεις για το τι μπορεί να συμβεί. Δικές σου και οι εκτιμήσεις αν θα τσουλήσει το πράμα σαν Παναθηναϊκός. Δεν μιλάμε για άλλη ομάδα, για άλλο μέγεθος.

Από την ΕΠΟ στείλανε το μπουγιουρντί και σ'άλλες ομάδες, όχι μονάχα στον Παναθηναϊκό. Κανονίστε την πορεία σας διαφορετικά δεν παίρνετε άδεια να παίξετε Ευρώπη, ακόμα και να συμμετάσχετε στο πρωτάθλημα. Λοιπόν.

Ο Αλαφούζος έστειλε στους “μικρούς” μετόχους μία επιστολή εν όψει της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ. Πέρα από το προσωπικό και οικονομικό εκτόπισμα οι Δάβαρης, Πολέμης, Ξυλάς είναι μικρομέτοχοι στον Παναθηναϊκό. Κύριοι, τι κάνουμε; Υπάρχετε ή, όχι; Επειδή οι καιροί πιέζουν.

Από τη μία η ΕΠΟ, δηλαδή η ΟΥΕΦΑ, ξεκαθάρισε και εγγράφως ότι για Ευρώπη ο Παναθηναϊκός ήταν υποχρεωμένος να βάλει στο τραπέζι και άμεσα, στο ντούκου 15 εκατομμύρια όχι στο μιλητό, αλλά να τα καταθέσει στην τράπεζα. Και από την άλλη δεν φθάνει η εγγυητική της τράπεζας, αλλά να μην είναι εκχωρημένα σ'άλλες υποχρεώσεις της ΠΑΕ τα συμβόλαια από άλλα έσοδα, NOVA κ.α.

Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό που έχασε την έξοδο στην Ευρώπη και δεν θα πέσει στην περιπέτεια να αδυνατεί να εξασφαλίσει την αδειοδότηση. Με το πρωτάθλημα τι γίνεται;

Δεν έχει πρόβλημα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει μεταγγραφές παικτών. Εκτός κι αν περιοριστεί σε συμβόλαια αλά Φιγκερόα, όπου ο παίκτης παίρνει λεφτά αφού παίξει την Κυριακή και την Δευτέρα του δίνει το κάτι τις. Συμβαίνουν αυτά. Υπάρχουν παίκτες είτε λόγω χαρακτήρα είναι προβληματικοί, είτε προέρχονται από τραυματισμούς και η ομάδα κάνει μαζύ τους ειδική συμφωνία.

Ο Αλαφούζος, όμως, θέλει να κάνει κανονικές μεταγγραφές, όχι καρκινικές. Πώς θα τα καταφέρει; Δεν αποκλείεται να ψήσει το υπουργείο ότι θέλουμε παράτα μέχρι να μαζέψω τα 50 και 70 ευρώ που θα μου δώσει ο λαός του Παναθηναϊκού, στην περίπτωση που δεν καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οι μεγαλομέτοχοι. Κι αν εξασφαλίσει μεγαλύτερη προθεσμία από την προβλεπόμενη της αναμενόμενης, να απευθυνθεί μετά στην ΕΠΟ. Αυτή η ιστορία μπορεί να τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι που να προλάβει να κάνει κάποια μεταγγραφή της προκοπής ο Παναθηναϊκός.

Πρόβλημα έχουν κι άλλες ομάδες, όμως επειδή εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχει κατανόηση, όλοι θα βολευθούν με το σχετικό χαρτομάνι που τελικά, θα δικαιολογεί σε κάθε ΠΑΕ τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.