ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

 

Ο Μουρίνιο μίλησε κι αυτός, όπως όλοι οι προπονητές στο ποδόσφαιρο, για την προσωπική του ευθύνη. Και ύστερα λένε για τους φουκαράδες τους πολιτικούς. Οι μεγαλύτεροι απατεώνες είναι οι προπονητές. Το εννοώ. Απατεώνες και γιατί λένε ψέμματα, πουλάνε παραμύθι σε κάθε δήλωσή τους, και γιατί τους πιστώνουν μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας στην ομάδα τους, απ'όσο πραγματικά τους αξίζει.

Πριν, λοιπόν, την αποψινή ρεβάνς με την Ντόρτμουντ ο κοντοπούτανος Πορτογάλος μίλησε κι αυτός για την προσωπική του ευθύνη. Όπως οι άλλοι απατεώνες οι τρομοκράτες. Σκάει η μπόμπα και οι μαλάκες οι δημοσιογράφοι περιμένουν την προκήρυξη της οργάνωσης για να πληροφορηθούν ποιοι... αναλαμβάνουν την ευθύνη της τρομοκρατικής ενέργειας. Η παραπληροφόρηση. Η παραπλάνηση.

Χάνει η ομάδα και ο προπονητής λέει: "Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας, του αποκλεισμού, του υποβιβασμού". Τι λες, ρε μεγάλε! Δεν πληρώνει, όμως, ούτε μία δραχμή τσακιστή από τα σπασμένα. Το ίδιο και ο τρομοκράτης. Δεν σου λέει "Εγώ το τάδε το έκανα", απεναντίας παραμένει άγνωστος, δεν εμφανίζεται για να δικαστεί. Κι όμως, σου λένε και οι άσχετοι δημοσιογράφοι, ότι η τάδε οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη. Καμμία ευθύνη. Απλά γνωστοποιεί ποιοι αόρατοι την έκαναν τη ζημιά.