ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΜΕ ΡΕΑΛ Η ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Μπορούσια Ντόρτμουντ. Κεσκεσέ; Την είδατε  στο 2-0 της Ρεάλ. Ποια είναι η γνώμη σας. Τρία πράγματα παίζουν στο γήπεδο, όχι μoνάχα μία ομάδα. Ο οπαδός, συνήθως είναι στραβός, ούτε καν ασχολείται με τον αντίπαλο. Βλέπει, υποτίθεται ότι βλέπει, ότι έχει μάτια μονάχα για την ομαδάρα του.

Η Ρεάλ ήταν το ένα, η Ντόρτμουντ το άλλο και το τρίτο το παιχνίδι που μας έδωσαν. Αυτά είναι τα τρία. Ας μιλήσουμε  για τη γερμανική ομάδα. Να σας πω εγώ τι είδα.

Ομαδάρα. Δεν έβλεπα παίκτες της. Δεν ξεχώριζα παίκτες της. Ένα  πράμα παρακολουθούσα. Μία ομαδάρα. Μία μικρή ομάδα, μία μεσαία ομάδα σκυλί μοναχό. Σε καμμία περίπτωση δεν σου έδωσε την εντύπωση ότι εμείς ήρθαμε εδώ για να υπερασπιστούμε το 4-1 του πρώτου αγώνα, να παίξουμε με την αβάντα της διαφοράς των τριών γκολ. Όχι!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ βγήκε στο Μπερναμπέου σα να μην είχε προηγηθεί, σα να μην  υπήρχε το 4-1. Είμαστε ίδιοι, είμαστε ίσοι, κι εδώ, μέσα στο παλάτι της θα την παίξω στα ίσα την βασίλισσα και θα κυνηγήσω τη νίκη. Αυτό είδα εγώ.

Μην κολλάμε στο αποτέλεσμα, στο 2-0, που θα μπορούσε να είχε γίνει από το πρώτο δεκάλεπτο. Μιλάμε για την εικόνα την αγωνιστική της μιας ομάδας, όχι για το παιχνίδι, ούτε για το αποτέλεσμα. Αυτό το ίδιο ματς θα μπορούσε να τελειώσει 3-0, όπως και 5-0, όπως και 0-1, 1-1, 2-1.

Όπως το λέω. Μπάλλα είναι αυτή. Άσχετο το αποτέλεσμα από το ίδιο το παιχνίδι. Η μπάλλα δεν την ήθελε την Ρεάλ. Πιθανόν η Ρεάλ να μην  ήθελε την μπάλλα. Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Ούτε που θα το μάθει ποτέ. Αυτό που ξέρουμε, αυτό που λαμβάνουμε υπ’όψιν, αυτό που μας διδάσκει το ποδόσφαιρο είναι ότι ένα παιχνίδι, όχι άλλο, αυτό το ένα παιχνίδι θα μπορούσε να είχε τελειώσει 3-0, όπως και 0-3.

Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ομαδάρα. Δεν είναι υψηλής κλάσεως ομάδα και στα δύο παιχνίδια με την Ρεάλ, και στη νίκη της 4-1, και στην ήττα της 2-0, ήταν ΙΔΙΑ, έκανε ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. Τι μας είπε η Μπορούσια; Ειδικά σ’εμάς τους Έλληνες τι μας είπε. Στους Έλληνες οπαδούς, στις ελληνικές ομάδες. Μη φοβάστε, ρε. Αυτό μας είπε. Παίξτε τη μπάλλα σας, ρε. Καμμία σχέση με ελληνικό πρωτάθλημα η Μπορούσια.

Ομάδες που βγαίνουν στο γήπεδο για να μη χάσουν. Αυτό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Να πούμε για την κυβέρνηση;  Για τη Βουλή; Για τα κόμματα, για τον γίγαντα λαό, τους γίγαντες ψηφοφόρους φιλάθλους. Όλα είναι σχετικά.

Διαβάστε ακόμα:

Τα κουνέλια δεν δαγκώνουν τα λιοντάρια