ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Κανένας Θρύλος δεν κέρδισε στον τελικό της ευρωλίγκα καμμία βασίλισσα. Έλα! Την είπαν βασίλισσα την Ρεάλ, και είναι βασίλισσα, και είναι διότι συνεχίζει να συμπεριφέρεται σα βασίλισσα, λόγω ποδοσφαίρου. Μία πόρνη, μία πειρατίνα, που χρωστάει τις πρώτες επιτυχίες της στην Ευρώπη στις δωροδοκίες διαιτητών, στις εξαγορές ομάδων.

Από το 1955 που άρχισε η κυριαρχία της Ρεάλ στο διασυλλογικό ποδόσφαιρο της Ευρώπης, πάντα είχε παικταράδες. Δεν έφθαναν μόνον αυτοί. Οι τίτλοι ήρθαν με το παραγκικού τύπου παρασκήνιο. Έτσι η κουρσάρα έγινε βασίλισσα. Στο ποδόσφαιρο, όμως.

Τι σχέση έχει το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ; Καμμία σχέση. Τι σχέση έχει το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο; Καμμία. Είναι πλαστογραφία να προσδίδεται ο χαρακτηρισμός “βασίλισσα” στην ομάδα του μπάσκετ, όσο κι αν την αξίζει! Τη χαρά της “βασίλισσας” η Ρεάλ την κέρδισε μέσα απο το ποδόσφαιρο.

Το ίδιο και με τον Ολυμπιακό που ο κόσμος του τον βλέπει “θρύλο” λόγω ποδοσφαίρου. Δηλαδή τι; Θρύλος είναι και το πινγκ-πονγκ του Ολυμπιακού, και η ενόργανη γυμναστική, και στίβος; Ελα!