ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

 

Λέγαμε για τους παίκτες που παίζουν πρωτοσέλιδα για τον Ολυμπιακό… Άντε, δηλαδή,  να πεις σε έναν γάβρο, πώς ο πρόεδρος θα φέρει τον παικταρά Ταταρουσάνου. Θα σε κυττάξει σαν εξωγήινο. Και μπορεί βέβαια ο Παπαρουσάνου να βγει παικτούρα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά πως και ο Ολυμπιακός μπήκε στην εποχή του ΔΝΤ.

Από Τζιοβάνι και Καρεμπέ, Ιμπαγάσα και Τζεμπούρ, που τον πήρε στα ντουζένια του από ΑΕΚ, ο πρωταθλητής μας πάει σε κάτι άγνωστους και ανύπαρκτους. Που άλλες εποχές, όχι σε πρωτοσέλιδα δεν θα έπαιζαν, ούτε σε μονόστηλα και βούλες. Και που αν τους έφερνε, π.χ. ο Πανιώνιος, θα ήταν για τις μέσα σελίδες. Μόνο επειδή  «ενδιαφέρεται» ο θρύλος γίνονται εξάστηλοι.

Έτσι είναι με τη φτώχεια, όμως. Κάποτε έτρωγες μπριζόλα και πέταγες τη μισή στα σκουπίδια. Τώρα ψάχνεις στα σκουπίδια να βρεις μισή μπριζόλα και ούτε γλυμμένο κόκαλο δεν πετυχαίνεις.

Και όχι ότι είναι φτωχός ο Ολυμπιακός. Όυτε πως δεν τα ‘χει ο Μαρινάκης. Ειδικά η Βαγγέλα μιλάμε ότι δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά του. Πόσα να χώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Μια κατοστάρα τουλάχιστον λένε ότι έχει ρίξει και αυτά τα χει ξεχάσει. Δεν πρόκειται να τα βγάλει ποτέ, τουλάχιστον από την μπάλλα. Εκτός βέβαια, αν πάρει το τσάμπιονς ληγκ.

Θα μου πεις, ρε αποδυτηριάκια, εδώ ο Ολυμπιακός δεν περπάτησε στην Ευρώπη με παικταράδες, Ζιοβάνηδες και Ριβάλντους, θα προχωρήσει με τα λιμά; Γιατί, όχι. Όπως λέει και ο Αλαφούζος για τον Παναθηναϊκό, η Ντόρτμουντ με 3 εκατομμύρια μεταγραφές πάει αύριο να πάρει το στέμμα. Ο Ολυμπιακός, που σκάει διπλά και τριπλά σε κάθε περίοδο, γιατί να μην το κάνει. Και αν δεν τα καταφέρει ο Ολυμπιακός, να το πετύχει ο Παναθηναϊκός, που ούτε 3 εκατομμύρια έχει να ρίξει.

Θα μου πεις ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει Ευρώπη. Σωστό. Αν έπαιζε, όμως;

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται μεταγραφές