ΓΙΑΤΙ ΘΑ'ΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Τον πρωθυπουργό τον εκλέγουμε για να διαχειρισθεί σοβαρά θέματα. Εθνικά θέματα. Οικονομικά. Όχι ποδοσφαιρικά. Δεν είναι ο κομματάρχης του χωριού ο πρωθυπουργός να του φορτωνόμαστε για θέματα έξω από τις αρμοδιότητες του, μάλιστα π.χ. για την αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ξέρει ο Χριστοβασίλης, ότι το γράμμα που έστειλε στον Σαμαρά δεν θα φθάσει ποτέ στα χέρια του. Και όποιος αυλικός του πρωθυπουργού τον ενοχλήσει για το αίτημα του ΠΑΣ Γιάννινα να παρέμβει σχετικώς, επιβάλλεται να απολυθεί. Επιτόπου.

Ας το ξαναπώ. Ο χρόνος του πρωθυπουργού είναι πολύτιμος. Άσε το ότι θα ήταν σκάνδαλο να μπλεχτεί στο θέμα της αδειοδότησης. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣ του αναφέρει “Όπως γνωρίζετε..., μπλα, μπλα, μπλα..., η ομάδα και για πρώτη φορά αγωνιστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό κύπελλο...”. Ε, λοιπόν, πληροφορώ ότι ο Σαμαράς δεν το γνωρίζει ότι ο ΠΑΣ μπήκε στα πλαίη-οφ. Κι αν το ήξερε θα ήταν ύποπτο. Ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Ότι παραμελεί θέματα αιχμής, π.χ. όπως αυτό της εγκληματικότητας, κι έχει το νου του στο κωλοποδόσφαιρο.

Έλα. Και ο Χριστοβασίλης το ξέρει ότι ουδείς παρατρεχάμενος θα ενημερώσει τον Σαμαρά για το αίτημα του ΠΑΣ. Το έστειλε, όμως, το γράμμα για τις εντυπώσεις.