ΑΝΤΙ-ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΝΕΥΜΑΡ, ΚΑΒΑΝΙ

 

Τελικός τσάμπιονς ληγκ ΜπάγερνΝτόρτμουντ. Την ίδια μέρα βγαίνει η είδηση ότι ο Νεϋμάρ, αυτή η παικτούρα από τη Βραζιλία, πάει στην Μπαρτσελώνα. Καπάκι αφήνει και η Ρεάλ να διαρρεύσει ότι θέλει να πάρει από τη Νάπολι τον Καβάνι, άλλη παικτούρα, φυσιογνωμία μεγάλη, η μπαλλαδόφατσα.

Το πιάσατε αυτό με τους Ισπανούς; Σου λένε οι ταυρομάχοι ότι είμαστε εδώ. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές και ας μας πέταξαν έξω οι Γερμαναράδες από τον τελικό. Εμείς θα κάνουμε όλο τον κόσμο να μιλάει για πάρτη μας, και άσε τους άλλους να χτυπιούνται στο Ουέμπλεϋ.

Επικοινωνία. Μάρκετιγκ. Πρωταθλητισμός. Θα μου πεις ότι όλα αυτά σα να θυμίζουν τον Ολυμπιακό πριν από 20 χρόνια, όταν παναθηναϊκοί και αεκτζήδες πανηγύριζαν τίτλους και οι γάβροι μεταγραφές. Επιανε, όμως; Επιανε. Παρηγοριά στον άρρωστο.

Και αυτό είναι το σωστό, βέβαια. Πελάτης είναι ο άλλος. Δεν μπορείς να τον αφήσεις να «πάει» αλλού. Τη μέρα που οι άλλοι προσφέρουν το σούπερ μενού στο καλύτερο εστιατόριο της Ευρώπης, κάτι πρέπει να βρεις και εσύ για να τον κρατήσεις ζεστό και να του παίρνεις τα φράγκα του.