ΘΑ ΠΛΕΥΡΙΣΕΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Η ΚΑΛΛΟΝΗ;

 

Με ρωτάει αν θα γίνει παράρτημα του Μαρινάκη και η Καλλονή. Τεράστια η ερώτηση του Ταξιάρχη από την Μυτιλήνη. Έχω δώσει ρεσιτάλ στον “ΦΙΛΑΘΛΟ” για τον ονοματισμό. Ανάλυση του θανάτου για το πόσο μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να επηρεάσει κάποιον το όνομα που κουβαλάει. Ταξιάρχης, ο ερωτών. Όχι ο άρχων, το αφεντικό στο ταξί. Ο ταξιάρχης δεν είναι ταρίφας. Είναι ο άρχων της τάξεως.

Τάξις. Όλες, ιδιαίτερα οι πεντάγραμμες, με πέντε γράμματα, είναι θεϊκές λέξεις. Τάξις. Κατάταξη, Παράταξη, Διάταξη, Σύνταξη, Μετάταξη. Μιλάμε για τη νεοφώτιστη Καλλονή. Αυτή που είδε το φως για πρώτη φορά στη σούπερ λίγκα. Αυτό εξαρτάται από την Καλλονή.

Συνήθως η μικρή ομάδα τη ψάχνει στον ισχυρό της πιάτσας. Τώρα θα με ρωτήσεις, και με το δίκαιο σου, έχει περιθώρια η μικρή ομάδα να παραμείνει ανεξάρτητη. Μήπως την συμφέρει τη μικρή ομάδα να μπει στο άρμα του μεγάλου; Ένας είναι ο μεγάλος. Τι θέλω να πω;

Επί Βαρδινογιάννη ο Νταϊφάς στον Ολυμπιακό δεν έδινε δεκάρα να φτιάξει παραρτήματα. Αντίθετα, ο καπετάνιος έκανε “εκδουλεύσεις”. Ούτε ο Κόκκαλης ο κυνηγούσε, παρ'ότι στο ξεκίνημά του έφτιαξε μία μαγιά από ένα κουαρτέτο. Ηρακλή, Αθηναϊκό, Παναχαϊκή, Αιγάλεω.

Ο Μαρινάκης ακολουθεί τα βήματα του Πατέρα. Είναι αρκετά αυτά, Ταξιάρχη;