ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ;

ΠΗΓΗ: Intime
 

Η θέση του Άρη, όπως την ορίζει η Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι στην 5η θέση, κατά σειράν μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Στην «επετηρίδα» δεν παίζουν προσωπικές εκτιμήσεις και αδυναμίες. Ό,τι λέει στη σούμα το παρελθόν, η προϊστορία.

Θεωρητικά, λοιπόν, και μια σκάλα κάτω από την 5η θέση στη βαθμολογία, θα είναι αποτυχία για τον Άρη. Είναι σήμερα σε θέση ο Άρης να κρατηθεί στο ύψος του; Τα αρειανά ζουν στον κόσμο τους, άλλωστε όπως όλοι οι οπαδοί.  Διακρίνονται από έναν ελιτισμό και το χειρώτερο είναι πως δεν έχουν προετοιμάσει να πληρώσουν το κόστος της λεζάντας τους. Της αρειοσύνης τους.

Μεγάλη ομάδα, σου λένε, είναι ο Άρης. Μαγαζί γωνία. Ποιος ΠΑΟΚ και ποιοι Αθηναίοι;
Έτσι τη βλέπουν τη δουλειά. Ποια Ιστορία, την πλαστογραφημένη Ιστορία, αυτήν την έχουν γράψει με πουστιές και γι’ αυτό τον έχουν πέμπτο τον Άρη.

Οκέυ, όλα αυτά, αλλά να περάσουμε σε κάποια πρακτικά θεματάκια. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Η ΑΕΚ, που για να την φθάσει ο Άρης θα πρέπει να φουσκώσει τρεις φορές, επέλεξε τον εύκολο δρόμο. Τον σίγουρο δρόμο. Τον γήϊνο δρόμο. Να κατέβει πρώτο υπόγειο για να επανέλθει χωρίς τα βάρη, χωρίς τα βαρειά χρέη.

Από την άλλη, ο Άρης επέμεινε να συνεχίσει κάτω από τη αδυσώπητη πίεση των χρεών του. Πως λέγεται αυτό; Υπερηφάνεια, αλαζονεία, αριστοκρατία, μήπως σουσουδισμό. Βρακί δεν είχε να φορέσει η Μαντάμ Σουσού, σε μια καλυβότρυπα έμενε και είχε συμπεριφορά ξεπεσμένης μεγαλοαστής.

Η στάση του Άρη, επίσημου και ανεπίσημου, δεν επιτρέπει να πλησιάσει ένας χορηγός. Ένας χρηματοδότης. Ένας υποψήφιος μεγαλομέτοχος. Δεν τον θέλουν. Θα τα βολέψουν μόνοι τους.

Το ρεπορτάζ του Άρη αναφέρεται στον άλφα διακανονισμό, στη βήτα ρύθμιση, όλο τέτοια. Μια ΠΑΕ που την κυνηγούν οι υποχρεώσεις της. Και δεν ακούς για εισροή χρημάτων. Κάποιο όνομα επιχειρηματία.

Δεν συγκρίνεται η περίπτωση της ΑΕΚ, για την όποια ενεργοποιήθηκε η χρυσή καβάτζα της. Η εφεδρεία της. Το αποκούμπι της. Ο μεγιστάνας Μελισσανίδης, ασφαλώς οικονομικά το ισχυρώτερο αφεντικό σήμερα ποδοσφαιρικής ομάδας.