ΜΕ ΠΟΣΑ ΠΑΚΕΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Τηλέφωνο Δημήτρη Μελισσανίδη σε δημοσιογράφο ο οποίος διατηρούσε εξαιρετικά καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ και ιδιοκτήτη της ΖΗΤΑ-ΕΛΛΑΣ Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. «Θέλουμε να πάρουμε την ΑΕΚ, εγώ και ο Γιάννης. Για ρώτα τον Ζήτα, πουλάει;».

Λέμε ιστορίες της ΑΕΚ με αφορμή τα 92 χρόνια από την ίδρυσή της, σα σήμερα 13 Απριλίου το 1924. Επιστρέφουμε...

...Εποχή που ο Μελισσανίδης δεν είναι αυτός που είναι σήμερα. Συνέταιρος με τον χρηματοδότη της Προοδευτικής και γάβρο Γιάννη Καρρά ο Μελισσανίδης είχε ανεβάσει για πρώτη φορά στην Α΄ εθνική τον Ιωνικό, μια ομάδα σταθερά Γ΄ εθνικής, το 1989. Πρόεδρος ο Σπανός, ο πατέρας του Γιώργου, της Χαλκηδόνας και μετά του Ατρόμητου Περιστερίου, γενικός κουμανταδόρος στον Ιωνικό ο τίγρης.

«Θέλω να την δώσω την ομάδα, αλλά θα την πουλήσω αν η κυβέρνηση κάνει 90-10 το 60-40» ξεκαθάρισε με τη μια ο Ζαφειρόπουλος ποντάροντας στη μεγαλύτερη αγοραστική αξία του πακέτου, αν τελικά μειώνονταν δραστικά το ποσοστό της ερασιτεχνικής υπέρ της ΠΑΕ.

Η δουλειά ήταν στο γραφείο του αεκτζή Θανάση Ρουμπή, του νομοτεχνικού και αργότερα αθλητικού δικαστή. Με τη μεταπολίτευση ο πρωθυπουργός Καραμανλής, ο κανονικός, αναθέτει στους Κώστα Παπαναστασίου, αργότερα ΓΓΑ, και Θανάση Ρούμπη να συντάξουν το δημοκρατικό νόμο περί αθλητισμού 75/75 που θα αντικαταστήσει τον χουντικό αναγκαστικό νόμο 169 του Ασλανίδη.

Ο Παναθηναϊκός, λόγω Βαρδινογιάννηδων, από το 1979 έδωσε μόνο 15% στον ερασιτέχνη ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παραχώρησαν το 40% της ΠΑΕ. Τελικά, όταν πέρασε από τη Βουλή το κόλπο, όπως το είχε φτιάξει ο Ρούμπης, ο Ζαφειρόπουλος το 1992 αντί 300 εκ. δραχμών έδωσε την ΑΕΚ στους Καρρά, Μελισσανίδη (Σημερινά λεφτά γύρω στις 900.000 ευρω).

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε ένα βήμα από το 1989