ΑΠΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΕΣ Ο ΠΑΟ ΣΕ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΕΣ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Τι θα πει «Παναθηναϊκή Συμμαχία»; Πώς και γιατί ξεφύτρωσε αυτό το έργο στον μετά-πολυμετοχικό Παναθηναϊκό και σε ποιο βαθμό, και με ποιο τρόπο θα βοηθήσει την ανώνυμη εταιρεία «Παναθηναϊκός».

Ο μεγαλομέτοχος Τζιγγερ Βαρδινογιάννης κόβει ρόδα μυρωμένα αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλαφούζος, παρκάρει το πακέτο 54,6% των μετοχών του στο Κολωνάκι, σ’ ένα δικηγορικό γραφείο. Σήμερα, με 58% μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Με συνεπεία η ομάδα να το παίζει ΔΗΜΑΡ με τον δικό της Φώτη Κουβέλη, τον Ιωάννη Αλαφούζο. Όταν τα βρει σκούρα στην κυβέρνηση της ΠΑΕ ο Αλαφούζος τους λέει «θα ρωτήσω το κόμμα, την Παναθηναϊκή Συμμαχία», στην οποία επίσης είναι πρόεδρος, «και θα σας πω».

Παναθηναϊκή Συμμαχία. Λιάνα Κανέλλη, Τάκης Οικονομόπουλος, Παύλος Τσίμας, Αριστείδης Καμάρας, Σία Κοσιώνη και άλλοι γνωστοί Παναθηναϊκοί. Όλοι αυτοί το γνωρίζουν ότι έχουν αναλάβει τα χρέη της ΠΑΕ; Τις πήραν τις μετοχές, όμως έχουν κληρονομήσει και τα κερατιάτικα, για να κάνουμε ταμείο. Πάνω από 30 εκ. ευρώ.

Ένα ερασιτεχνικό και μη κερδοσκοπικό σωματείο αποτελεί τη κύρια βάση, κοντά στο 60% της Α.Ε. του Παναθηναϊκού. Και έχει το πρώτο λόγο στα πάντα. Διαρκείας, μεταγραφές κ.α. Σαν μεγαλομέτοχος. Επειδή ο Κουβέλης του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο πρόεδρος στην ΠΑΕ, αλλά είναι και Σαμαράς στην κυβέρνηση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Το λέω από τώρα. Έφαγε πόρτα φέτος από την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, μήπως η κόκκινη κάρτα της ΟΥΕΦΑ θα είναι μονίμως σηκωμένη  στο πρόσωπο της ΠΑΕ. Επειδή μεγαλομέτοχος δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος τραπεζίτης, εφοπλιστής, βιομήχανος, που λόγω προσωπικού ειδικού βάρους θα παραμύθιαζε τη ΟΥΕΦΑ, ότι είναι σε θέση άμεσα, μελλοντικά να ανταποκριθεί στα χρέη  τις εταιρείας, να ισοσκελίσει κάπως τη ζημιά.

Μια ζωή οι παναθηναϊκοί φώναζαν το αντιβαρδινογιαννικό «Παύλο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ». Σήμερα η ομάδα είναι στα χέρια ενός καντηλανάφτη, κάπως έτσι μου μοιάζει η οικονομική δύναμη  της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.