ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, ΣΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Είναι απατεώνας ο προπονητής που θα υποσχεθεί πρωτάθλημα στον πρόεδρο της ΠΑΕ. Ο σοβαρός, ο αξιόπιστος και αξιοσέβαστος προπονητής ποτέ δεν θα καταδεχθεί να δείξει ότι είναι τυχοδιώκτης. Παραμύθης.

Της πλάκας είναι ο άνθρωπος του ποδοσφαίρου, είτε είναι προπονητής και πρόεδρος ομάδας, είτε δημοσιογράφος και οπαδός, αν ζητήσει από τους παίκτες να πάρουν το πρωτάθλημα.

Τότε, ποιος μπορεί να είναι ο στόχος μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό; Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα. Ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα με βαρύ όνομα να θέτει στόχο την 2η θέση. Η, μόνον την έξοδο στην Ευρώπη.

Είπε ο Σαββίδης ότι θέλει πρωτάθλημα. Γελάει μαζύ του ο άνθρωπος του ποδοσφαίρου, όχι ο άσχετος, ο ημιμαθής, ο οπαδός. Θα βάλω το πρωτάθλημα εδώ, σ’ αυτό το ξενοδοχείο, λέει ο Σαββίδης, και το τσάμπιονς ληγκ σ’ άλλο ξενοδοχείο που θα αγοράσω. Δεν λέγονται αυτά.
Στόχος είναι ΕΝΑΣ. Κανείς άλλος. Αν πράγματι σ’ ενδιαφέρει το πρωτάθλημα. Αν πράγματι σ’ ενδιαφέρει να πάρεις πέντε πρωταθλήματα σερί. Είναι γραφικός αυτός που θα μιλάει μόνον για ένα πρωτάθλημα.

Ο στόχος, μονοσήμαντος και αποκλειστικός, είναι να φτιάξεις ομάδα. Αυτό λες του προπονητή. Δεν θέλω πρωτάθλημα! Δεν είμαι μαλάκας, ούτε νούμερο να κυνηγάω το πρωτάθλημα. Θα φτιάξω ομάδα, την καλύτερη ομάδα και θα ‘χω στο τσεπάκι μου το πρωτάθλημα.

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα που είναι η καλύτερη. Η πιο δουλεμένη. Η πιο πλήρης. Και μια ομάδα δεν κτίζεται σε μια νύχτα, όπως ένα αυθαίρετο. Μια ομάδα που κτίζεται μπορεί να πρωταγωνιστεί, να παίρνει το πρωτάθλημα για πέντε χρόνια, τουλάχιστον. Άντε τέσσερα στα πέντε. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Στην παρουσία Στέφενς παρουσιάστηκε ο Ιβάν

Κινδυνεύει ο Στέφενς με τη στεφανιαία νόσο

Σταυρίδης, Γκιωνάκης, Χατζηχρήστος, Σαββίδης