Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΜΑΘΕ ΜΠΑΛΛΑ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Δυο λόγια γι’ αυτόν τον Μέντες που πήρε ο Παναθηναϊκός για αμυντικό μέσο. Δεν το ξέρω το παλληκάρι, όπως δεν τον ήξεραν και αυτοί που τον έκαναν πρωτοσέλιδο με κάτι τίτλους σαν το παλαμάρι του Ολλανδού. Επειδή, όμως, τον πήρε ο Παναθηναϊκός, πάρε μεγάλες φωτό και μεγάλους τίτλους, μπας και τσιμπήσει κανείς στερημένος πανάθας.

Και τώρα που το σκέφτομαι, άσχετο αυτό, ένας Αντετοκούμπο είναι ο Μέντες. Με καταγωγή από το Κάπο Βέρντε, Πράσινο Ακρωτήριο, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ολλανδία. Όπως ο Αντετοκούμπο, δηλαδή, που γεννήθηκε στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς. Και να δούμε, βέβαια, πού θα είναι ο Γιαννάκης στην ηλικία του Μέντες. Άλλο αυτό.

Μακρυά, λοιπόν, από τον αποδυτηριάκια οι διθύραμβοι, όπως και οι ειρωνείες για έναν παίκτη που δεν τον ξέρουμε και δεν τον έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Εύκολα, δηλαδή, μπορείς να βγεις εσύ μαλάκας, είτε ο Μέντες παίξει μπάλλα, είτε δεν την ακουμπήσει.

Άλλο ότι δεν αμφισβητείται ότι ο μαυρούκος ξέρει μπάλλα. Ξέρει να βλέπει, ξέρει να παίζει, ξέρει τι είναι τακτική, πειθαρχία, προπόνηση. Πού το ξέρω; Φτάνει ότι γεννήθηκε και έμαθε ποδόσφαιρο στην Ολλανδία. Το άτομο, δηλαδή, πήγε σχολείο, ποδοσφαιρικό σχολείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, είχε καθηγητές, μπορεί να έκανε και κανά ιδιαίτερο φροντιστήριο για να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να περάσει στο «πανεπιστήμιο», σε επαγγελματικό επίπεδο, δηλαδή. Όπως γίνεται με κάθε ποδοσφαιριστή επαγγελματία που έρχεται από την Ολλανδία, μαύρος, άσπρος, πορτοκαλής. Όπως δεν γίνεται με τους δικούς μας.

Από κει και πέρα, αν μπορεί και παίξει τελικά την μπάλλα που έμαθε, είναι άλλο θέμα. Αυτό δεν μπορείς να το πεις τώρα. Χαίρετε.