ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΙΒΑΝ-ΜΕΛΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΡΗΤΡΕΣ

 

Κατ’ αρχήν. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο ηγέτες το ποντιακού ελληνισμού, Ιβαν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, βρέθηκαν και τα είπαν, για όλα όσα τους ενδιαφέρουν. Κι αυτά δεν περιορίζονται μονάχα στο ποδόσφαιρο, βέβαια.
 
Η τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί ήταν πριν επιστρέψει στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης. Είναι δύο επιχειρηματίες με σηκωμένες τις κεραίες τους και ανοικτοί στην διαπλοκή και τις συμμαχίες. Με οικογενειακές ρίζες στην Ρωσία. Πόντιοι πολύ δεμένοι με τη φυλή τους και το σπουδαιότερο από την ατζέντα αυτών των δύο αυτοδημιούργητων απουσιάζει εντελώς η λέξη «Αποτυχία».
 
Στο ψαχνό. Μπροστά στο συμφέρον τους δεν βάζουν τίποτα υπέρανω και οι δυό τους, Μελισσανίδης και Σαββίδης. Γνωρίζουν, δηλαδή, ότι οι μπίζνες, οι χοντρές οι μπίζνες, δεν σηκώνουν προσωπικές φιλίες. Ούτε ο ένας μπορεί να στηριχθεί στη μπέσα του αλλουνού. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
 
Δεν νοείται συνεργασία επιχειρηματική στο επίπεδο που έχουν φθάσει τα αφεντικά της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, χωρίς χαρτιά, συμβόλαια και ρήτρες. Ο Σαββίδης, λοιπόν, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος δεν εμπιστεύεται τον Μελισσανίδη, όπως επίσης ο Μελισσανίδης τον Σαββίδη, κι αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, κάτι που δεν μπορεί να μην ληφθεί ως δεδομένο, τι μπορεί να περιμένει από τον πατριώτη, στο θέμα ΠΑΟΚ; Στο θέμα ελληνικό πρωτάθλημα.
 
Και οι δύο θέλουν ποδόσφαιρο καθαρό. Ένα το κρατούμενο. Όχι διότι είναι παρθένες. Πρακτικά αλλά και οικονομικά δεν τους συμφέρει οι ομάδες τους να συμμετέχουν σ’ ένα αναξιόπιστο και αντιεμπορικό πρωτάθλημα.
 
Τι σημαίνει κοινό μέτωπο Σαββίδη-Μελισσανίδη; Δεν λέγονται όλα μαζύ. Επανέρχομαι μετά τις διαφημίσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Κείμενα προφητικά πριν 4 μήνες απο τον Αποδυτηριάκια