ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Tης Πόπης το μαγκάλι γίνεται στην Ευρώπη από μεταγραφές, αλλά εδώ δεν ανοίγει μύτη. Στην Ελλαδίτσα. Και γιατί να ανοίξει, θα μου πείτε. Κρίση δεν έχουμε; Σωστό. Μόνο στο ποδόσφαιρο έχουμε κρίση, όμως; Και στο μπάσκετ έχουμε. Να που παίρνουν και κρατάνε παικταράδες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Απλά είναι τα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει εσωτερικά. Εντός της Ελλάδας, δηλαδή. Το θέμα είναι ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, να καβατζώσει και τα φράγκα του τσάμπιονς ληγκ. Και αφού προκριθεί να δει μέχρι πού θα φτάσει στην Ευρώπη. Και άντε, στην καλύτερη, να φτάσει μια ελληνική ομάδα στις 8 της Ευρώπης, που κάποτε γινότανε κάθε 4-5 χρόνια, αλλά τώρα μία στα 15-20 χρονάκια και καλά θα είναι.

Ενώ στο μπάσκετ κάθε χρόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αν δεν πάρουν το ευρωπαϊκό, φτάνουν τουλάχιστον μέχρι το φάιναλ φορ ή, ένα ματς πριν. Και ο παίκτης που θα παίξει σ’ αυτούς ξέρει ότι πάει φουλ για πρωταθλητής Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι η παρηγοριά του χαμένου. Και η προεδράρα, όταν μιλάει σαν πρωταθλητής, όπως και σαν επίδοξος πρωταθλητής Ευρώπης, αλλοιώς μιλάει και αλλοιώς υπολογίζει τα φράγκα, είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε το σαφώς χαμηλότερης δημοτικότητας μπάσκετ, είτε χόκεϋ επί πάγου. Χαίρετε.