ΟΙ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Το Φόραιην Όφις αμόλησε ταξιδιωτική οδηγία για τις τσούχτρες στην Ελλάδα. Κάποιος μαλάκας του υπουργείου εξωτερικών της Βρετανίας δεν είχε άλλη δουλειά, ίσως για να πουλήσει μούρη στους προϊσταμένους του, και τύπωσε φιρμάνι προς Άγγλους τουρίστες. Αν τραβήξετε για τα ελληνικά νησιά, προσοχή στις τσούχτρες, τσιμπάνε!

Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο οι τσούχτρες δεν είναι επικίνδυνες. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην Γαλλία, περισσότερο στην Ισπανία και, κυρίως, στα νερά της Βρετανίας. Να μας κάνουν, λοιπόν, τη χάρη οι Άγγλοι με τις μέδουσες.

Την παραδέχθηκα την Αγγλία όταν αποφάσισε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Μιλάμε για συντριβή. Με πολιτική βούληση και επιχειρηματικό σχέδιο τέλειωσε τα πρεζόνια των γηπέδων. Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν οι χούλιγκαν. Εκκλησίες πια τα γήπεδα στην Αγγλία. Κιχ δεν ακούγεται. Αυτό, ναι.

Πιθανόν να τα κατάφερναν και με τις τσούχτρες οι Άγγλοι αν ποντάριζαν στον τουρισμό της παραλίας. Όπως π.χ. οι Ισπανοί που για να προστατεύσουν τους λουόμενους τα δίνουν όλα. Ειδικά σκάφη αλιείας των μεδουσών, με δίχτια οχυρώσεις στις ακτές της Ίμπιζας, της Μαγιόρκα, για να μην πλησιάζουν οι τσούχτρες.

Τα ελληνικά υπουργεία δημοσίας τάξεως και αθλητισμού έχουν στα συρτάρια τους εκθέσεις σχετικά με την επιτυχία της Αγγλίας στο πρόβλημα της γηπεδικής βίας. Κι όμως, το ελληνικό κράτος χρόνια τώρα κάνει το κορόϊδο. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Ίσως εκτιμάται από κάποιες υπηρεσίες, φανερές, μυστικές, ελληνικές, ξένες, ότι είναι χρήσιμη και αρκούντως αποπροσανατολιστική η ύπαρξη θυλάκων χουλιγκανόβιων.