ΕΝΑΣ ΒΑΖΕΛΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ «ΜΥΘΟ» ΠΕΡΙ ΓΑΒΡΩΝ

 

Είναι μύθος ότι ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους οπαδούς, μου λέει ένας αξιοπρεπέστατος μεν, ακραία φανατικός δε παναθηναϊκός. Μιλάει με βεβαιότητα, αναφέρεται σε κάποιες μετρήσεις, και υποστηρίζει ότι «Εμείς, οι βάζελοι, είμαστε οι περισσότεροι». Άτομο γύρω στα 50, δημοσιογράφος, όχι αθλητικός συντάκτης.

Εμένα μ’ αρέσει να ακούω τον άλλον, όχι να τον κοντράρω. Καμμία κουβέντα δεν οφελεί αν προσπαθείς να έρθεις σε αντιπαράθεση με τον άλλον, πολύ περισσότερο να πασχίσεις να τον πείσεις ότι εσύ είσαι ο σωστός, ότι αυτός είναι λάθος.

Τόσα χρόνια στη δουλειά δεν έχω ανάγκη από καμμία έρευνα για να διαπιστώσω το δεδομένο. Ότι οι γάβροι είναι οι πιο πολλοί. Και ακόμα ότι είναι οι πιο «εμπορικοί», η αγοραστική τους αξία είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με το οπαδικό κοινό κάθε άλλης ομάδας.

Αν γράψεις κάτι καλό για τον Ολυμπιακό θα το «αγοράσουν» οι γάβροι περισσότερο από τους παναθηναϊκούς ή, τους αεκτζήδες, στη περίπτωση που έγραφες κάτι παρόμοιο γι’ αυτούς. Ειδικά τα χρόνια που ο Ολυμπιακός ήταν στη δίαιτα από πρωταθλήματα, οι γάβροι ήταν ακόμα περισσότερο «καταναλωτικοί». Πήγαιναν περισσότερο στο γήπεδο, αγόραζαν περισσότερο εφημερίδα κ.λ.π.

Όχι, ισχυρίζεται ο συνομιλητής μου. Είναι παραμύθι ότι οι ολυμπιακοί είναι οι περισσότεροι. Θα χρειαστεί να επανέλθω.

Διαβάστε ακόμα:

Άντρο ποδοσφαιρικής θρησκείας ο Ολυμπιακός