PAY – ROLL ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΑΗΔΕΣ

 

Δεν καταστρέφεται οικονομικά μια εταιρεία με το παραμικρό. Όλα μέσα είναι, όχι μόνον το επάνω, αλλά και το κάτω. Ο σωστός επιχειρηματίας, όμως, παίρνει τα μέτρα του όταν π.χ. πέσουν οι πωλήσεις, της εταιρείας. Δεν περιμένει να μειωθούν τα έσοδα και μετά να κάνει τις διορθωτικές του κινήσεις.

Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Για την κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία που έπεσε έξω, με την αποκλειστική ευθύνη των διαχειριστών της. Και το πιο αισχρό είναι η ατιμωρησία. Η μη απόδοση ευθυνών. Κι αυτό, προφανώς, σημαίνει ένα πράμα. Φταίνε όλοι. Και οι πριν, και οι μετά. Και οι σημερινοί ίσως, με την ίδια σκέψη, ότι κι αυτοί δεν θα τα καταφέρουν, γι’ αυτό δεν επιρρίπτουν συγκεκριμένες ευθύνες στους ενόχους. Για να μην την πληρώσουν αύριο και οι ίδιοι.

Η εταιρεία είναι εταιρεία. Είτε πουλάει ποδόσφαιρο, είτε πατσά. Κι όταν λέμε εταιρεία σημαίνει ότι ξεκινάς από τα οικονομικά δεδομένα και δεν ξεφεύγεις ποτέ από τα οικονομικά δεδομένα. Και τα λεφτά που έχεις στο ταμείο δεν τα ξοδεύεις, ούτε να κάνεις πρωτοσέλιδες μεταγραφές ποδοσφαιριστών, ούτε να έχεις pay – roll με δημοσιογράφους και νταήδες της εξέδρας.

Το κεφάλαιο της εταιρείας κινείται μόνον επενδυτικά. Μόνον. Μια ακόμα διακοπή. Επανέρχομαι.