ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Άφησε απ’έξω τους μπράβους του ο λεφτάς, μπήκε φουριόζος στη γκαλερί και είπε τη μεγάλη κουβέντα που έγραψε. Την ατάκα που έμεινε στην Ιστορία της Αθήνας. «Θέλω έναν πίνακα, τον πιο μεγάλο που έχετε…».

Δεν έχει ξαναγίνει. Το άτομο δεν ζήτησε έργο συγκεκριμένου ζωγράφου, ούτε καν ενδιαφέρθηκε για μοντέρνα τέχνη π.χ., κλασικό ύφος, τοπίο, θεματικά να είναι εποχής, θρησκευτικό κ.α. Τίποτα απ’αυτά.

«Έχω μεγάλο σαλόνι και σκέπτομαι να γεμίσω έναν τοίχο με πίνακα…» είπε στον γκαλερίστα, που ο άνθρωπος έπιασε αμέσως τα αυτιά του από το φόβο μήπως κουφαθεί.

Είναι τέχνη να γνωρίζεις να αγοράζεις. Είτε κρέας από τον χασάπη, είτε ένα κόσμημα από τον χρυσοχόο για την γκόμενα. Και για να γνωρίζεις να ψωνίζεις πρέπει πάντα να ξέρεις τι θέλεις. Τι ψάχνεις να βρεις.

Μιλάμε για μεταγραφές στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν διαμάντια που δεν βρίσκονται στη βιτρίνα αλλά στο χώμα, πιθανόν κρυμμένα στη σκόνη και τη βρωμιά. Αν, όμως, τα εντοπίσεις είσαι ο πρώτος. Ανέφερα ήδη τα ονόματα των Πάντιτς (φωτο αριστερα), Μπατίστα, Βαζέχα, Σαβέβσκι και βέβαια Τζεμπούρ, Αμπντούν.

Διαβάστε ακόμα:

Σαμψών χωρίς μαλλιά ο Ολυμπιακός

Η ακριβή και η καλή φτηνή μεταγραφή