ΠΑΟΚ, ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Στην πόλη που βρίσκεται το γήπεδο της Σάλκε είχε σπουδάσει καθηγητής σωματικής αγωγής ο Χρήστος Παπανικολάου, μέγας επικοντιστής, παγκοσμίου επιπέδου. Ελληνόπουλο από τα Τρίκαλα μερηά, όμως. Δηλαδή;

Καραϊσκάκη, 1969. Η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση στην Ελλάδα από το 1896, τους Α΄ ολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα. Πανευρωπαϊκοί αγώνες στίβου, στο ανακαινισθέν στάδιο, πρώην πια στάδιο, σήμερα γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Έλλην Παπανικολάου έχει καλύτερο ατομικό ρεκόρ απ’ όλους τους αντιπάλους του στο επί κοντώ. Όλη η Ελλάδα περιμένει το χρυσό. Όλη η Ελλάδα κρέμεται από το κοντάρι του Παπανικολάου. Πώς να άντεχε τέτοια ύψιστη εθνική ευθύνη. Το παλληκάρι ούτε στο βάθρο δεν ανέβηκε. Εκτός μεταλλιών.

Το χρυσό πήρε ο Ανατολικογερμανός Νορντβιγκ, νικητής και της προηγούμενης διοργάνωσης, στη Βουδαπέστη 1966, και της προσεχούς, στο Ελσίνκι 1971. Ο οποίος Γερμανός Νορντβιγκ είχε κερδίσει τον Έλληνα Παπανικολάου και στους ολυμπιακούς αγώνες του 1968, στο Μεξικό. Τρίτος ο Γερμανός, τέταρτος το ελληνόπουλο, το οποίο, επίσης στο Καραϊσκάκη, αργότερα, το 1970, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ (φωτό).

Άλλο είμαι καλύτερος, άλλο κερδίζω κιόλας. Τι σχέση έχει ο ΠΑΟΚ; Επί της ουσίας δεν λέει τίποτα επειδή στο πρώτο ματς πήρε εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα. Τι θα κάνει στη ρεβάνς είναι το ζητούμενο.
 
Διαβάστε ακόμα:

Ζαγοράκης, Βρύζας έπρεπε να «μιλήσουν»