ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΥ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Μέχρι σήμερα ο Μελισσανίδης έχει αγοράσει 20 κότερα για πάρτη του. Πουλάει αυτό που έχει και παίρνει ένα άλλο. Εδώ και κάποια χρόνια κυκλοφορεί με την Rolls Royse της θάλασσας. Άσχετο αυτό. Σ’ όλα τα σκάφη του δίπλα στην ελληνική σημαία κυμματίζει κι αυτή της ΑΕΚ.

Δεν φθάνει να ’σαι αεκτζής. Γεια σου, μερσί, ευχαριστώ. Πού θα μου την πας την ομάδα; Εδώ σε θέλω. Να την ξαναφέρεις εκεί που ήταν, δεν λέει τίποτα. Αυτό θα το έκαναν κι άλλοι.  

Μη λέμε πολλά. Στο ψαχνό. Η υπόθεση ΑΕΚ είναι για τον Μελισσανίδη υπόθεση ζωής. Ίσως στο σημείο αυτό σταματά η κουβέντα. Ο άνθρωπος βρίσκεται υπό το κράτος θρησκευτικού δαιμονισμού μόνο από τον πόθο του ότι αυτός θα κτίσει το νέο γήπεδο. Και ζει πλέον με το όνειρο να κάνει την ΑΕΚ την Μπενφίκα επί Εουζέμπιο. Πρωταθλήτρια Ευρώπης, δηλαδή, ακόμα κι αν δεν προέρχεται από πρωτάθλημα ανταγωνιστικό.

Άλλες εποχές εκείνες, μισό αιώνα πριν, όπου το ποδόσφαιρο ακόμα δεν είχε βιομηχανοποιηθεί, ούτε το γήπεδο χρησιμοποιούνταν σα βαποράκι παγκόσμιας επικοινωνίας από τα πολυεθνικά brand name. Ποια ΑΕΚ. Το μέγεθος της φθάνει μέχρι εδώ.

Ο Μελισσανίδης, όμως, με τη μικρή και ασήμαντη στην Ευρώπη ΑΕΚ φιλοδοξεί να στήσει το λάβαρο της στην αρένα του τσάμπιονς ληγκ. Διαφορετικά, γι’ αυτόν δεν έχει νόημα η ταύτιση του με την ΑΕΚ αν η ομάδα περιορίζεται σε διακρίσεις εντός συνόρων