ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

 

Ο χούλιγκαν της εξέδρας είναι χούλιγκαν. Ο μαλάκας της παρέας θα τον ξεχωρίσει αν είναι της θύρας 7 και της 13, της Ορίτζιναλ και της 4. Ένα κατακάθι της κοινωνίας είναι, όποια φανέλλα «πιστεύει». Και τον απενοχοποιεί μόνο το κοινό των λεχριτών.
 
Ακροδεξιός, υποτίθεται, είναι ο άλλος και την πέφτει στον τάδε Σύνδεσμο Φιλάθλων. Βεβαίως, υποτίθεται ακροδεξιός, ακροαριστερός. Παίζεται στάνταρ, λέμε για το υποτίθεται. Την τύφλα του είναι, λέει ο αποδυτηριάκιας.
 
Ο εθνικιστής, όπως ο αντιεξουσιαστής είναι σοβαρότατη πολιτική στάση, με ουσία και περιεχόμενο. Για να προπαγανδίσει τις ιδέες του δεν θα την πέσει στο ποδόσφαιρο, που εξ ορισμού είναι θέαμα, διασκέδαση, μία απόπειρα να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα.
 
Τον αναρχισμό τίμησαν ευγενείς προσωπικότητες της Ιστορίας. Δεν θα πεις αναρχικό ή, ναζιστή κάποια ελεεινά τσογλάνια που ψοφάνε να πλακωθούν και γι’αυτό κυκλοφορούν στα γηπεδικά πέταλα.
 
Μην τρελλαθούμε. Όταν κάποιοι σηκώνουν φασιστικά ή, κομουνιστικά σύμβολα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ένα σημαίνει. Γελοιοποίηση της δήθεν ιδεολογίας τους. Τρίζουν τα κόκκαλα του Τσε Γκεβάρα όταν από τον τάφο του βλέπει τη φωτογραφία του στα χέρια χούλιγκαν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξευτύλα για τον σπουδαίο Αργεντινό επαναστάτη, να τον θαυμάζουν μαστούρια της εξέδρας.