Ο Νο1 ΠΑΡΑΓΚΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΟΤΑ ΤΟΥ ΤΟΤΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Ίσως το θυμηθούνε κάποιοι. Ίσως το γράψουν. Ότι σα σήμερα, στον αγώνα του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, το 1972, Παναθηναϊκού-Τ.Σ.Σ.ΚΑ Σόφιας ο Φυλακούρης έκανε την πλακίτσα του με μία όρνιθα στη σέντρα του γηπέδου. Επειδή ο Ολυμπιακός στο κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης είχε συντριβεί με 4-0 από την Τότεναμ. Ίσως, όμως, λησμονήσουν κάτι.

Τελικά, το αστειάκι του Τότη με την κότα δεν του βγήκε σε καλό του Παναθηναϊκού! Ακόμα διατηρούσε την αύρα του φιναλίστ Ευρώπης το 1971, στο Ουέμπλεϋ, αλλά έχασε από την βουλγαρική ομάδα στη Λεωφόρο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί η πιο μεγάλη μορφή του παρασκηνίου στην Ελλάδα, ο Νο1 παραγκάρχης, ο μακαρίτης Γιώργος Δέδες.

Όλοι οι άλλοι πονηροί της πιάτσας, αποδυτηριάκιας μιλάει, υπήρξαν «μαθητές» της ποντικομαμής. Έτσι έλεγε ο αποδυτηριάκιας, τον γιατρό, τον πρόεδρο για χρόνια της ΕΠΣΑ, της ΕΠΟ, της ΕΠΑΕ.

Με ενέργειες του Δέδε στην ΟΥΕΦΑ ξανάγινε το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Τ.Σ.Σ.ΚΑ(!), με αιτιολογικό ότι ο δικαστής δεν είχε μετρήσει σωστά τα κτυπήματα πέναλτυ.

Ο δε Τότης Φυλακούρης (στη φωτο με το διαιτητή Ζλατάνο, τον Σούρπη και τον Καψή σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος), για την Ιστορία, τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές επειδή γελοιοποίησε τον Ολυμπιακό με το ζώο που φιγουράρει στη φανέλλα της Τότεναμ.