ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ

 

Κοντά στους δύο αιώνες ζωής, έχουν στη σούμα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και από εποχής γερμανικής κατοχής, δηλαδή εδώ και 70 χρόνια ανεγνώρισαν ο ένας στον άλλον ότι είναι ο αιώνιος αντίπαλός του. Για να καταλάβει και ο πιο φούφουτος πόσο καραγκιόζηδες είναι οι Έλληνες.

Πόσα χρόνια, ρε, πόσους αιώνες θέλουν ακόμα για να λύσουν το πρόβλημα που κάθε φορά ανακύπτει όταν θα υπάρχει ένα κωλοντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ή, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού;

Μία σοβαρή κοινωνία, όχι μία ξευτύλα κοινωνία τα προβλήματά της τα λύνει έτσι ή, αλλοιώς, διότι πρέπει να προχωρήσει παραπέρα. Όχι να ταλαιπωρείται με τα ίδια και τα ίδια. Και μια ζωή να σαλιαρίζουν την γνωστή κασέτα οι υπεύθυνοι, οι αρμόδιοι, οι επιτετραμένοι, οι εκπρόσωποι των αρχών, των ομάδων, όλο αυτό το ατελείωτο και αδιόρθωτο καραγκιοζιλίκι.

Μέγας προβληματισμός για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει ντέρμπυ των δύο μεγάλων του ποδοσφαίρου. Πήρες πρέφα; Γι’αυτό είναι μεγάλες ομάδες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Επειδή προκαλούν μεγάλους μπελάδες. Πήρες πρέφα; Ότι οι ξένοι, οι δανειστές κι όχι, γελάνε με τα χάλια μας. Γελάνε, σου λέω. Όχι όλοι, ναι, συμφωνώ ότι δεν γελάνε όλοι. Κάποιοι κρυφογελάνε.