ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΜΑΛΛΙΑ – ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ

 

Μου το είπε ο γνωστός δικηγόρος και δεκαετίες στα κρυφά και φανερά του ποδοσφαίρου, ο φίλτατος Βασίλης Κοντοβαζαινίτης. Παρακολούθησε από την τηλεόραση την εκδήλωση της ΑΕΚ για την «Αγιά Σοφιά» και τη στιγμή που έβλεπε στο βίντεο τον Κώστα Βουτσά να συζητάει μ’ έναν πιτσιρίκο, παρ’ ότι βαζελικών φρονημάτων ο εκπρόσωπος της Σκόντα Ξάνθη στην σουπερ λίγκα, άφησε να του φύγει ένα δάκρυ. Και ο ίδιος θυμήθηκε μια ιστορία πριν χρόνια πολλά στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ήταν το 1958, κύπελλο Χριστουγέννων και έπαιζαν Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Σε μια παρέα ο φανατικός Παναθηναϊκός εθνικός κονφερασιέ Γιώργος Οικονομίδης και ο μεγάλος κωμικός Κώστας Χατζηχρήστος, βαμένος αεκτζής, που συνοδευότανε από τον άγνωστο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, επίσης αεκτζή.

Σε κάποια στιγμή για τις ομάδες τους λογόφεραν Οικονομίδης και Χατζηχρήστος κι άρχισαν να σκυλοβρίζονται. Και ο ένας να ρίχνει στον άλλον μαξιλαράκια που τα χρησιμοποιούσαν να καθίσουν στις εξέδρες. Το σκηνικό έγινε μπροστά στα μάτια του 20χρονου τότε Κοντοβαζαινίτη.