ΜΕ ΤΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Πηγή: INTIME
 

Οι ηλίθιοι οι Έλληνες, έστω η ηλιθιότητα που κυριαρχούσε μεταπολεμικά στην Ελλάδα, ήταν ο «από βορρά κίνδυνος». Ότι, δηλαδή, η χώρα μας απειλείται από τους κομουνιστές. Από τους Βούλγαρους. Αυτή ήταν για δεκαετίες η κρατική προπαγάνδα. Από το κρατικό ραδιόφωνο, αλλά και μετά όταν μπήκε στο παιχνίδι η τηλεόραση, η κρατική τηλεόραση.

Τα ίδια και στο στρατό. Πήγαινες και φαντάρος και στα ζάλιζαν. Ο κομουνισμός. Οι Βούλγαροι. Και δεν έπαιζε καθόλου ο αληθινός κίνδυνος. Ο πραγματικός εχθρός, που είναι, που συνεχίζει να είναι, λέει ο αποδυτηριάκιας, η Τουρκία.

Ας αφήσουμε τα σάπια. Ο λαός της Τουρκίας είναι καλός, δεν έχει τίποτα εναντίον μας. Ποιος ασχολείται με τον λαό. Με τους λαούς. Όταν ο άλλος θέλει να κάνει τη ζημιά στο πιτς φυτήλι τινάζει στον αέρα αυτά τα παραμυθάκια να φτιάξουμε σωματεία για την ελληνοτουρκική φιλία. Κι άλλα τέτοια χαζά.

Ενόχλησε την Μιλιέτ, την εφημερίδα του βαθέος κράτους της Τουρκίας, που το γήπεδό της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως θα επωνομαστεί «Αγία Σοφιά», ότι η αρχιτεκτονική του παραπέμπει στα τείχη της βασιλεύουσας και γιατί ο Μελισσανίδης έλεγε προχθές στην εκδήλωση και ξανάλεγε «Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά!».

Τι λέει η Μιλιέτ; Όχι ότι ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι, γενικώς και αορίστως, αλλά συγκεκριμένα οι Τούρκοι εθνικιστές, δηλαδή οι χρυσαυγίτες της Τουρκίας.