ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ

Πηγή: INTIME
 

Δεν ήταν ομάδα αυτή η Ρουμανία και στα δύο παιχνίδια με την Ελλάδα. Απαράδεκτοι. Έχω στη μνήμη μου τις δύο ισοπαλίες, 2-2 στην Αθήνα, 1-1 στο Βουκουρέστι, για τα προκριματικά του μουντιάλ 1970, στο Μεξικό. Κορίτσια, παικταράδες. Και οι δύο ομάδες. Σφαγή στο γήπεδο, αλλά και ματς θρίλερ.
 
Έχει καμμία σχέση το ότι στις δύο χώρες υπήρχε δικτατορία; Κομματικομουνιστική στη Ρουμανία με Νικολάε Τσαουσέσκου και χουντοστρατιωτική στην Ελλάδα με Γεώργιο Παπαδόπουλο. Την απάντηση την παίρνουμε από το γήπεδο. Οι Έλληνες και σήμερα παίζουν με ψυχή. Και κυρίως με συγκεκριμένη στρατηγική. Άμυνα μέχρι θανάτο.
 
Φοβερά πράγματα. Μέχρι το 94 λεπτό Σαμαράς και Σαλπιγγίδης δεν άφησαν ούτε αναπνοή να παίρνει ο προσωπικός αντίπαλός τους ακραίος αμυντικός της Ρουμανίας. Δεν χάνουμε. Δεν αφήνουμε τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι. Προσπαθούμε να κρατάμε τη μπάλλα κι αν βρούμε την ευκαιρία, το καρφώσαμε.
 
Οι Ρουμάνοι τι έκαναν; Στο Καραϊσκάκη αψυχολόγητα νωθροί. Σε κρίσιμο παιχνίδι ξάπλωσαν. Και στο Βουκουρέστι έτρεξαν αέρα πατέρα. Κουτουρού μπουγάτσα. Πού πάτε, ρε;
 
Δεν πήραν χαμπάρι οι Ρουμάνοι με ποια ομάδα παίζανε. Με ποια σκυλιά. Που δεν τους ενδιαφέρει να παίξουν μπάλλα αλλά να πάρουν την πρόκριση. Τους είδες; Μετά το 0-1 του Μήτρογλου οι δικοί μας μετατράπηκαν σε σιδερόφρακτους ιππότες στρογγυλής αμύνης.
 
Διαβάστε ακόμα:
Ο ασχημάντρας Μήτρογλου, ο ομορφάντρας Τσίπρας