ΚΑΙ ΣΑΠΑΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

 

Τι μπορεί να κάνει η εθνική ομάδα στη Βραζιλία, σκέπτομαι. Γιατί να μην το σκέπτομαι. Υπάρχει και η επόμενη σελίδα. Δεν θα μείνουμε στην πρόκριση. Αυτή έγινε.
 
Πολλά μπορεί να κάνει η εθνική. Περισσότερα απ’όσα λίγα έκανε πριν τέσσερα χρόνια στη Νότια Αφρική. Και εννοώ περισσότερα και σε εντυπώσεις, όχι μόνον σε αποτελέσματα. Μια στιγμή.
 
Δεν μεγαλοποιώ τις δυνατότητες της εθνικής. Ούτε και αλλάζω γνώμη επειδή τελικά προκρίθηκε. Αλλοίμονο. Τα βάζω κάτω και κοζάρω, όμως.
 
Το έργο στα τελικά παίζεται με 32 ομάδες. Πήρες πρέφα; Μέσα και σαπάκια. Ομάδες μέτριες και με μικρό ειδικό βάρος, μάλιστα. Επειδή δεν υπάρχουν περισσότερα από 7 μπλου τσιπς. Τόσα, επτά, είναι τα βαρειά ονόματα του μουντιάλ. Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Αργεντινή, Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία.
 
Απ’αυτές τις ομάδες που πάντα έτσι ή, αλλοιώς παίζουν το ρόλο του φαβορί, μία θα βρεθεί, αν βρεθεί, αντίπαλος της Ελλάδος στον όμιλο. Στον έναν από τους 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων.
 
Άντε να φτιάξεις ένα γκρουπ ακόμα 7 ομάδων από Αμερική μετρηά, που όλες παίζονται. Όλες είναι στα μέτρα της Ελλάδος. Κολομβία, Ουρουγουάη, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, Χιλή, Εκουαδόρ.
 
Έχεις το τόξο της Ευρώπης, άλλη μία επτάδα, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Ρωσία, Βοσνία, Κροατία, Πορτογαλία. Μιλάμε για 14 ομάδες που ακόμα κι αν τις θεωρήσεις ανώτερες έχουν μόνο ένα 15-25% πιθανότητες να κερδίσουν αυτή τη σκληροτράχηλη και άριστα εκπαιδευμένη στο αμυντικό ποδόσφαιρο ψυχωμένη Ελλάδα.
 
Ποντάρω στις ΗΠΑ. Ίσως είναι η μεγάλη έκπληξη. Αντίθετα δεν έχεις σιγουριά για τις αφρικανικές με τα φυσικά ταλέντα. Όπως τους κάτσουν. Νιγηρία, Καμερούν, Ακτή, Γκάνα, Αλγερία.
 
Μιλάμε για κόσμο. Για ομάδες που προσφέρονται. Ιαπωνία, Αυστραλία, Κορέα, Ιράν. Στο φινάλε η Ελλάδα δεν πάει να πάρει την κούπα όπως προβλέπει η κυρία Λίτσα Πατέρα.