ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ

Πηγή: INTIME
 

Ξεκαθαρίζουμε. Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να αρνηθεί, να ξεκόψει από το «ευρωπαϊκό» παρελθόν του. Τι σημαίνει αυτό;

Ελληνική ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και επειδή θέλει να διακριθεί στο τσάμπιονς ληγκ δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθεί πιστά και αποτελεσματικά το Δόγμα Ρεχάγκελ.

Ελληνική ομάδα ο Ολυμπιακός διότι προέρχεται από το ελληνικό πρωτάθλημα και επιχειρηματικά λειτουργεί σε μία περιορισμένη σε μέγεθος ποδοσφαιρική αγορά. Άρα, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ κάθε ελληνική, κάθε προερχόμενη από το ντόπιο πρωτάθλημα ομάδα να σηκώσει κεφάλι σαν ίση προς ίση με αντιπάλους που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Εκτός κι αν εφαρμόσει το Δόγμα Ρεχάγκελ.

Παίζουμε αμυντικά, όμως όχι παθητικά. Δεν επιτρέπουμε στον αντίπαλο να δημιουργεί ευκαιρίες και αντιδρούμε όταν βρούμε χρόνο και χώρο να κτυπήσουμε στο ψαχνό. Άμυνα ενεργητική, όχι χωρίς σκέψη επιθετικής δράσης.

Στο Παρίσι χθες ο Ολυμπιακός παρεχώρησε σκόπιμα την κατοχή και τις πρωτοβουλίες στην γαλλική ομάδα, η οποία στο πρώτο μέρος είχε λιγώτερες κι όχι τόσο καλές ευκαιρίες για γκολ απ’όσες ο πρωταθλητής μας.

Κι όταν η Παρί έμεινε μ’έναν παίκτη λιγώτερο ο Ολυμπιακός, ο πιο καλός μαθητής της Μεγάλης του Γένους Σχολής Ρεχάγκελ, το εκμεταλλεύθηκε, ισορρόπησε το παιχνίδι και ισοφάρισε.

Γιατί βλέπουμε έναν άλλον Ολυμπιακό στην Ελλάδα; Όχι τόσο παθιασμένο, τόσο μαχητικό, τόσο οργανωμένο. Γιατί; Επειδή στην Ελλάδα είναι πρώτος. Επειδή δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Επειδή οι παίκτες του δεν έχουν τα κίνητρα που τους δίνουν οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Οι δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού φαίνονται στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτάθλημα γίνεται για να το παίρνει ο Μαρινάκης