ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Τσάμπιονς ληγκ σημαίνει μπίζνες. Πρώτα μπίζνες και μετά ποδόσφαιρο. Μπορείς να το πεις και διαφορετικά. Ποδόσφαιρο μέσω μπίζνες.

Μιλάμε με αφορμή την παρουσία του Ολυμπιακού στους «16» της Νο1 ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και το πρώτο που αξίζει πράγματι να πούμε είναι η λογική που κυριαρχεί. Είναι η επιχειρηματική. Κλαμπ που δεν σκέπτεται, που δεν συμπεριφέρεται στην πράξη με πνεύμα μπίζνες είναι εκτός κλίματος Ευρώπης.

Να το προχωρήσουμε κι άλλο πριν αναφερθούμε στον Ολυμπιακό. Ο τρόπος που οργανώθηκε το τσάμπιονς ληγκ και ο προβληματισμός για το πώς εξελίχθηκε η διοργάνωσή του είναι που ανέβασε την ακτινοβολία του προϊόντος. Το τσάμπιονς ληγκ είναι το προϊόν, όχι ακριβώς το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Επιδίωξη του Ολυμπιακού είναι να γίνει ευρωπαϊκή ομάδα. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ευρωπαϊκή μία ομάδα επειδή συμμετέχει σε ευρωπαϊκό κύπελλο. Και η κουτσή Μαρία έχει αυτό το δικαίωμα.

Η Θύρα 7, γενικά η εξέδρα και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι εκτός πλάνου. Η ιδιοκτησία της ομάδας τελικά κρίνεται, εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να μπει στο χώρο της διεκδίκησης. Της καθιέρωσης στα πλαίσια του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου της Ευρώπης.

Θα ήταν παράλογο κανείς να περιμένει από τον Ολυμπιακό να γίνει Μπάγερν και Ντόρτμουντ, Μίλαν και Ατλέτικο, Άρσεναλ και Τσέλσυ. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Αυτό που γίνεται είναι να ξεφύγει ο Ολυμπιακός από την αντίληψη της αρπακτής. Πώς να κερδίσουμε, να τσεπώσουμε τα πακέτα του τσάμπιονς ληγκ εκμεταλλευόμενοι κάποιες ευνοϊκές συγκυρίες που τόσο συχνά παρουσιάζονται.

Το πιστοποιητικό αξιοπιστίας οφείλει να αναζητεί ο Ολυμπιακός. Την αναγνώρισή του, που επιτυγχάνεται με ορθολογικές επιλογές που υπακούν σε αγωνιστικές και επιχειρηματικές επιταγές.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αληθινός στόχος του Ολυμπιακού με Μάντσεστερ