Η ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΑ ΑΕΤΟΥ

 

Είναι ο βασιληάς. Στη ζούγκλα το στέμμα το κρατάει το λιοντάρι, στη θάλασσα κυριαρχεί ο καρχαρίας και στους ουρανούς ο βασιληάς είναι ο αετός. Φοβερό ζώο. Μεγάλο, δυνατό, μεγαλόπρεπο. Αετός είναι, ρε, όχι σκουλήκι, ούτε ποντίκι και γάτα.

Οι αρχαίοι έλεγαν ότι γεννήθηκε μαζύ με τον Δία. Τους κεραυνούς, άλλωστε, του αρχηγού των θεών τους κράταγε ο αετός. Σύμβολο ανωτερότητας και επικυριαρχίας από τα πολύ παληά χρόνια. Έμβλημα βασιλικό, αυτοκρατορικό.

Οι ΗΠΑ έχουν τον αετό, όχι τη γαλοπούλα που πρότειναν κάποιοι όταν ιδρύθηκε το κράτος τους. Και η ΑΕΚ, όπως και ο ΠΑΟΚ, το παίζουν δικέφαλος αετός, αλλά μέχρι σήμερα ντροπιάζουν το περήφανο πετούμενο.

Θα συνεργαστεί, λέει, η ΑΕΚ με την Ορνιθολογική Εταιρεία στην προσπάθεια να σταματήσει η μείωση του αριθμού των αετών. Πώς να τη βγάλουν αυτά τα πουλιά που φτιάχνουν τις φωλιές τους όσο γίνεται πιο υψηλά, στα πιο απόκρημνα βουνά, όταν τα πυροβολάνε. Όταν τους στήνουν δηλητηριώδη δολώματα. Όταν δεν βρίσκουν να φάνε. Όταν σκοτώνονται στα ηλεκτροφόρα σύρματα.

Αετός. Απίστευτη όραση, βλέπει ό, τι κινείται κάτω από τους θάμνους, πίσω από τα δένδρα. Φοβερό ράμφος. Μη σου χώσει μια νυχιά στο κορμί.

Διαβάστε ακόμα:

Οπως το στενό που έπαιζε πιτσιρικάς ο Μπάμπης