ΟΙ ΠΛΗΘΩΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Δεν τα είπαμε όλα για τον Μήτρογλου. Με αφορμή τη μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός. Όπως το λέω. Τη μεταγραφή, κυρίες και κύριοι, δεν την έκανε η Φούλαμ, ο Ολυμπιακός την έκανε. Και όπως έχω ήδη εκτιμήσει ήταν μια επιτυχία ιστορική για τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω ακόμα αν έκανε επιτυχία η Φούλαμ! Αποδυτηριάκια διαβάζεις.

Αν παίξει ο Μήτρογλου τη μπάλλα που περιμένουν οι Άγγλοι, τότε ναι, οι κύριοι της Φούλαμ θα δικαιούνται να λένε ότι πήραν τεφαρίκι. Είπαμε. Παικταράς ο Βαλντές, αλλά ακόμα δεν τον είδαμε με τη φανέλλα του Ολυμπιακού. Άρα, ζάμα. Φερμουάρ ζάμα, μέχρι να τον δούμε τον Παραγουανό.

Τα περισσότερα λεφτά από μεταγραφή τα έχει πάρει ο Κόκκαλης με τον Καστίγιο. Ο λογαριασμός έγραφε 16 εκ. Άλλα χρόνια και η ρώσικη ομάδα που είχε πάρει τον Καστίγιο καιγόταν να βγάλει κεφάλι στην Ευρώπη. Σήμερα να πάρεις 10 και 12 εκ., και από Έλληνα ποδοσφαιριστή, είναι από τα άγραφα.

Ο Μαρινάκης πήρε “έτοιμη δουλειά” από τον Κόκκαλη. Να ξέρουμε τι λέμε. Ναι μεν ο εφοπλιστής παρέλαβε έναν σακατεμένο αγωνιστικά Ολυμπιακό με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό, αλλά όλα του ήρθαν ευνοϊκά.

Ένα, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη δεν έχει αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός, όπως επί κυριαρχίας Κόκκαλη, πήρε ένα πρωτάθλημα, το 2004, και βγήκε επιτόπου από το παιχνίδι, έτσι συνέβη και το 2010.

Δύο, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη είχε εξασφαλίσει την απ' ευθείας παρουσία του στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ.

Τρία, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη απέφυγε τις ακρότητες και τους τυχοδιωκτισμούς με στόχο να εντυπωσιάσει την εξέδρα. Αποκλειστική αγωνία η διατήρηση της πρωτιάς στην Ελλάδα. Το στοίχημα, αναπόφευκτα, και αφού έχει εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα παίζει στη διάκριση στην Ευρώπη.

Γιατί να μη βλέπουν οι γάβροι στην παραχώρηση του Μήτρογλου κάποιο σχέδιο ισχυροποίησης του Ολυμπιακού της Ευρώπης; Δίνω Μήτρογλου, τον αντικαθιστώ μ' άλλον, ισάξιό του, και με το πακέτο που περισσεύει προχωρώ σε ενισχυτικές κινήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Λος Παραγουάιος από την αμαρτωλή πόλη στον Ολυμπιακό