Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΑ

 

Λίγα είναι τα λεφτά που έδωσε για τον Ρομπέρτο ο Ολυμπιακός, προκειμένου να κρατήσει για τέσσερα χρόνια ακόμα τον Ισπανό τερματοφύλακα. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής σημείωσε μια μεταγραφική επιτυχία.

Λίγα λεφτά ειναι 1,2 εκ. το χρόνο για έναν ποδοσφαιριστή του ελληνικού πρωταθλήματος, μάλιστα για γκολκήπερ, θα ρωτήσει κάποιος. Να εξηγήσω.

Μια ΠΑΕ ξεκινάει από τον τερματοφύλακα. Αυτός, ο τερματοφύλακας είναι Νο1 παίκτης σε μια ομάδα. Όποιος δεν το βλέπει έτσι, τότε κάνει άλλη δουλειά, όχι εκείνη του ποδοσφαίρου.

Δεν κτίζεις ομάδα, δεν πας παραπέρα αν δεν έχεις τερματοφύλακα κλάσεως. Έναν ποδοσφαριστή από τους 11 στο γήπεδο που το δικό του λάθος θα το πληρώσει η ομάδα περισσότερο απ΄ό, τι αν κάνει τη γκέλα άλλος ποδοσφαιριστής.

Η συμμετοχή του τερματοφύλακα, που πλέον στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου κορυφής στον κόσμο θεωρείται ο Νο1 θεμέλιος λίθος κάθε ομάδας, έχει δύο αναγκαιότητες. Πρώτα, να μην τρώει γκολ, να πιάνει ό, τι πιάνεται και μετά, να εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του. Ένας γκολκήπερ που τρώει φάβες γκολ, κόβει τα πόδια της ομάδας.

Τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ Ολυμπιακός τα ζυγίζεις όχι μονάχα με τα έσοδα του εγχώριου πρωταθλήματος, αλλά και με τα οφέλη που ενέχει το τσάμπιονς ληγκ, όπου ο πρωταθλητής έχει εξασφαλισμένη την απ' ευθείας συμμετοχή του στην Νο1 λαμπερή ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τελικά, μια μεταγραφή δεν μετριέται μονάχα με τα λεφτά, αλλά κυρίως πόσο αυτή αποδίδει αγωνιστικά. Κι αν, βέβαια, ο ξένος παίκτης είναι ευχαριστημένος στην ομάδα του και την Ελλάδα. Ο Ρομπέρτο και η “Ρομπέρτα” του, δηλαδή η σύζυγος του γουστάρουν την Ελλάδα κι αυτό είναι πολύ καλό για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν τα είπε όλα ο Μίτσελ για το Τσάμπιονς Ληγκ