Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΣΩ ΣΟΤΣΙ

Πηγή: INTIME
 

Ο αθλητισμός, ιδιαίτερα ο στίβος, ήταν το μέγα οπλοστάσιο της Ανατολικής Ευρώπης στον επικοινωνιακό τομέα. Για χρόνια. Ιδιαίτερα η Ανατολική Γερμανία είχε εξελιχθεί σε πραγματικό εργοστάσιο παραγωγής πρωταθλητών και επιδόσεων.

Είχαν ανάγκη τα κομουνιστικά κόμματα, όχι μόνον η Σοβιετική Ένωση βέβαια, να καταδεικνύουν στον γλόμπο ότι ο κόσμος είναι ευτυχισμένος στις Πολωνίες και Ουγγαρίες, Τσεχοσλοβακίες και Βουλγαρίες, Ρουμανίες. Καθρέπτες τα νειάτα του αθλητισμού γεμάτα υγεία και θέληση σοσιαλιστική.

Από την άλλη, ο αθλητισμός των μεταλλίων και ρεκόρ ήταν ερασιτεχνικός, πανεπιστημιακός, πάντως όχι κρατικός στις ΗΠΑ και την Αγγλία, στον λεγόμενο “ελεύθερο κόσμο”. Η Ρωσία, η Μέκα του παγκόσμιου κομουνισμού, ξαναζεί στη Ρωσία του πλουτισμού του Πούτιν. Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά.

Ο τσάρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ ο Α', απολύτως δημοκρατικά αποφάσισε μόνος του, να ξοδέψει το κράτος του, το ΔΙΚΟ του κράτος, τα περισσότερ λεφτά σε ολυμπιακούς αγώνες. Και, μάλιστα, στους ολυμπιακούς του σκι. Φοβερά πράγματα. Άσε τι ετοιμάζει ο άνθρωπος για το μουντιάλ του ποδοσφαίρου το 2018.

Όποιος είχε πάει στους ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 ήταν εύκολο να διαπιστώσει ότι τότε είχε καταλυθεί το κράτος της ΕΣΣΔ! Τα έζησα από πρώτο χέρι. Όλο το κράτος, οι πάντες, τα πάντα, επιστρατευμένα στην υπηρεσία των ολυμπιακών αγώνων. Η απόλυτη επίδειξη δύναμης.

Μέσα από τον αθλητισμό παίζει και ο Πούτιν. Να το μάθει όλος ο πλανήτης αυτό που προσπαθεί να περάσει με τους αγώνες στο Σότσι. Ότι η Ρωσία είναι μεγάλη.

Κυττάει στα μάτια τις ΗΠΑ και την Κίνα και λέει στα ίσα στην Ευρώπη Μ' έχετε ανάγκη, δεν σας έχω εγώ όσο εσείς.

Διαβάστε ακόμα:

Η στιγμή που μαρμάρωσε ο πλανήτης