FIFA, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

Το γεγονός. Ο καλύτερος διαιτητής της Γερμανίας είναι ο γνωστός και πολύς Φέλιξ Μπριχ. Ε, αφού είναι η πρώτη σφυρίκτρα στη χώρα του αυτόν κάλεσε για τα παιχνίδια του μουντιάλ η FIFA. Αυτός θα είναι ο μοναδικός Γερμανός στην Βραζιλία.

Γεγονός επίσης είναι ότι  ο κορυφαίος ρέφερυ Μπριχ υπέπεσε στη γκέλα της καριέρας του. Πριν από δυο μήνες περίπου στο παιχνίδι Χονφενχαϊμ – Λεβερκούζεν κατακύρωσε γκολ που ήταν ανύπαρκτο. Από τρύπιο δίχτυ η μπάλλα βρέθηκε «μέσα».

Γνωστή ιστορία, πρόσφατη, σάλος τότε. Δεν δικαιώθηκε στην ένσταση η γηπεδούχος ομάδα. Έκανε το λάθος ο διαιτητής, αλλά δεν διορθώνεται. Δεν το προβλέπουν οι κανονισμοί. Όπως όλοι υποπέφτουν σε ανθρώπινα ή, όχι λάθη, προπονητές, ποδοσφαιριστές, η παγκόσμια κοινότητα του ποδοσφαίρου να μάθει να αποδέχεται και το φαλτσοσφύριγμα, έστω κι αν διαμορφώνει αποτέλεσμα.

Είμαι FIFA. Είμαι εξουσία. Είμαι υπεράνω κρατών, διεθνών αστυνομιών, οργανισμών, Interpol, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, και παίζω μ’ αυτούς τους κανόνες. Η δικαιοσύνη μου δεν δικάζει εγκληματίες, ούτε οικονομικές διαφορές κράτους και επιχειρηματιών, πολιτών και πολυεθνικών εταιρειών.

Είμαι η FIFA, το παγκόσμιο συνδικάτο του βασιληά των σπορ, που ενδιαφέρομαι να λειτουργεί ως show το κοινό αγαθό ποδόσφαιρο σ’ όλη τη γη, και η εξουσία μου δεν είναι υπόλογη σε κανέναν.

Διαβάστε ακόμα:

Η επικοινωνιακή κίνηση κλάσης της Μπάγερν