ΦΥΤΕΨΑΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ

Πηγή: INTIME
 

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς γιατί έγινε η μεγάλη, η πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα; Αυτή, δηλαδή, με το περισσότερο οπαδικό κοινό και τους περισσότερους τίτλους. Γιατί; Εδώ σε θέλω. Υπάρχει και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ολυμπιακός Κορυδαλλού. Γιατί ο του Πειραιώς εκτινάχθηκε;
Γιατί ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και δεν έμεινε στη σκιά του Πανιώνιου, του Απόλλωνος Αθηνών, του Αθηναϊκού. Γιατί;
Γιατί ο Ολυμπιακός κι όχι ο Εθνικός Πειραιώς. Ο Αργοναύτης. Κάποιος λόγος υπάρχει που στη Θεσσαλονίκη ξεχώρισαν Άρης και ΠΑΟΚ και Ηρακλής κι όχι Μακεδονικός, Απόλλων Καλαμαριάς.

Τα ερωτήματα με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, το 1900 ιδρύθηκε η Μπάγερν Μονάχου, η πιο αναγνωρίσιμη ομάδα της Γερμανίας με τις περισσότερες διακρίσεις εντός και εκτός χώρας. Γιατί η Μπάγερν κι όχι κάποια άλλη ομάδα στην πατρίδα του Χίτλερ;

Επειδή αυτοί που έφτιαξαν, που δούλεψαν για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ήταν πιο ικανοί άνθρωποι. Περισσότερο βρώμικοι, περισσότεροι αποτελεσματικοί. Περισσότερο φιλόδοξοι. Έτσι συνέβη και με την Μπάγερν. Μια παρέα από τις 18 νεαρούς, που δεν ένοιωθαν καλά στον Γυμναστικό Σύλλογο του Μονάχου, είπαν να ανοίξουν δικό τους κλαμπ. Όπως συνήθως συμβαίνει. Κάτω από την κουβέρτα μιας ομάδας, ίσως μία από τις ρίζες της, ένα κλαδί της, γεννιέται μία άλλη. Έτσι έσκασε μύτη η Μπάγερν. Μία από τις χιλιάδες ποδοσφαιρικές ομάδες. Μόνο που δεν έμεινε μία στις χιλιάδες.

Φυτεύεις ένα δένδρο. Γιατί το κάνεις αν δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να το φροντίζεις; Να το ποτίζεις, να το προστατεύεις, να το κλαδεύεις, να του μιλάς, ναι, να του μιλάς. Και να χαίρεσαι που μεγαλώνει, που ομορφαίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Η προδοσία Σαραβάκου στον απατεώνα Κοσκωτά