ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ UEFA

Πηγή: INTIME
 

Για σκέψου πονετικό σκηνικό. Ο Παναθηναϊκός να πάρει το κύπελλο Ελλάδος, που δεν το έπαιρνε και στις καλές του, και η ΕΠΟ να του δείξει την κόκκινη κάρτα στην αδειοδότηση. Και δεν θα φταίει η ΕΠΟ. Αλλοίμονο.

Η ΕΠΟ μπορεί να κυνηγάει τον Παναθηναϊκό με τη διαιτησία, ο Αλαφούζος να θεωρεί Νο1 εχθρό δικό του και της ομάδας του τον Μαρινάκη, αλλά δεν ξανακόβεται, όπως πέρυσι, στο θέμα της αδειοδότησης χωρίς λόγο.

Να μην πούμε το άλλο. Σκάνδαλο ήταν το 2013 όταν η ΕΠΟ αδειοδότησε τον Παναθηναϊκό που δεν είχε δικαίωμα να βγει στην Ευρώπη, γεγονός που αποδείχθηκε τελικά με απόφαση της ΟΥΕΦΑ.

Περισσότερο καλά απ' όσο ανέμεναν οι λογικοί κι όχι οι μαστουρωμένοι βαζέλες πήγε στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Από κάθε άποψη  πετυχημένη η σαιζόν. Μέχρι που βγαίνει δεύτερος μετά τον Ολυμπιακό. Μέχρι που παίρνει το κύπελλο, γιατί όχι. Και να ξανακοπεί στην αδειοδότηση; Πικρό. Πικρότατο.

Αυτά που λέει ο Αλαφούζος είναι για να γεμίζουν αέρα σε μπαλόνια. Ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι έχουμε πλήρη φάκελλο, ότι φτιάξαμε πλάνο εξυγίανσης. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Χρωστάς, κύριε; Αυτό είναι το ζήτημα. Είσαι ανοικτός κάποια εκατομμύρια; Αυτό μετράει.

Ποιος Αλαφούζος; Λέει τα ίδια όπως πέρυσι. Ποια ΕΠΟ; Μήπως κι αυτοί στην ομοσπονδία ξέρουν το θέμα της αδειοδότησης; Δεν το ξέρουν, κι αν το ξέρουν το παίζουν Οσία Πελαγία, δεν λένε τα σύκα, σύκα. Στο φινάλε δεν είναι η ΕΠΟ που θα αποφασίσει. Αλλά;

Τι λένε τα κιτάπια της ΟΥΕΦΑ. Αυτά αποφασίζουν. Το μνημόνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το National Licencing Booklet. Μέχρι αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ.

Αυτό είναι το πονετικό σενάριο για τον οπαδό του Παναθηναϊκού. Η ομάδα να δικαιούται αγωνιστικά να παίξει στην Ευρώπη και η ΠΑΕ να στερείται από το Good standing, από το “καλώς έχει”. Και τι να πεις; Θα βγάλεις γλώσσα αν δεν έκανες αυτά που σου λείπανε πέρυσι. Αν π.χ. μπήκαν λεφτά στο ταμείο από τη χορηγία του σκάι, αν έχεις εγγυητική επιστολή, αν έχεις διακανονισμούς με τους Καραγκούνηδες και Σεϊταρίδηδες κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωταθλητής 2014 ο Παναθηναϊκός!