ΤΑ ΓΚΟΛ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΝΟΥΡΑ

Πηγή: INTIME
 

Κάποτε ένα 3-3 το λέγαμε “αγγλικό σκορ”, σήμερα ας το πούμε “ποδοσφαιρικό” σκορ. Αυτά θέλουμε, ρε. Παιχνίδια με γκολ, με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Με φάσεις. Με αντιπάλους να κυνηγάνε τη νίκη, όχι να φοβούνται μήπως χάσουν.

Σου λέει έπαιξαν οι δύο ομάδες με σκοπιμότητα, όταν πρόσεχαν περισσότερο την άμυνα τους. Δεν κατάλαβα. Η σκοπιμότητα είναι να παίξεις μπάλλα, όχι να μη φας γκολ.

Δεν λέω να μην προσέχεις την άμυνά σου. Αλλοίμονο. Πρώτα την άμυνα φροντίζεις. Και μετά ψάχνεσαι επιθετικά. Η χοντρομαλακία είναι να αποζητάς τη νίκη, το επιθετικό παιχνίδι, χωρίς να παίρνεις ΠΡΩΤΑ τα μέτρα σου στην άμυνα.

Άλλο αυτό, κι άλλο να αποφεύγεις να ανοίγεσαι μπροστά. Δεν είναι ποδόσφαιρο το αμυντικό. Με διώχνεις από το γήπεδο και από την τηλεόραση. Να, γιατί λέμε ότι τέτοια παιχνίδια θέλουμε, με αφορμή το 3-3 στο Απόλλων-ΠΑΟΚ. Έστω κι αν είναι ένα αποτέλεσμα με έξι γκολ που προήλθε από την ανικανότητα της άμυνας των δύο ομάδων. Συνέβαλε κι αυτή. Δεν πειράζει. Καλοδεχούμενη.

Τα γκολ σ' ένα ματς διώχνουν τη μιζέρια. Τη γκρίνια. Το παράπονο. Τη ζοχάδα. Άντε να χαθείτε με τις καταγγελίες σας, έστω κι αν έχουν βάση. Θέλετε τον κόσμο να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, για ποιο λόγο; Για να βλέπει μπάλλα ή, για να παίρνει τη δόση του από τη μανούρα σας.

Διαβάστε ακόμα:

Στο ζόρι είναι ο ΠΑΟΚ