ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της σούπερ λίγκα; Αυτό, βέβαια, θα το αποφασίσει ο Μαρινάκης. Ο Μώραλης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί. Αυτό σημαίνει ότι πράγματι στο τέλος της θητείας του, τέλος Ιουνίου, θα αποχωρήσει.

Σοβαρό άτομο ο Μώραλης, τεχνοκράτης, επαγγελματίας, δεν συμπεριφέρεται πολιτικά, πολιτικάντικα, παραγοντικά, παλαιοκομματικά. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποιο παιχνίδι όταν γνωστοποιεί την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος στην διοργανώτρια του πρωταθλήματος.

Οπότε το νταραβέρι με τον ΟΠΑΠ, τον ιδιωτικό πλέον ΟΠΑΠ, θα το χειριστεί η νέα διοίκηση της σούπερ λίγκα. Η συμφωνία που υπάρχει και είχε γίνει επί κρατικού ΟΠΑΠ και που λήγει Ιούνιο το 2015, προβλέπει 13,5 εκ. το χρόνο.

Η χορηγία ΟΠΑΠ αποτελεί βασικό έσοδο για τις ΠΑΕ. Και όσο περισσότερο μειώνεται ο αριθμός των ομάδων, π.χ. από 18 σε 16 ή, και 14, τόσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιο τους από το ποσό χορηγίας του ΟΠΑΠ.

Είναι ενωρίς ακόμα για να μιλήσει κανείς για το επόμενο νταραβέρι ΠΑΕ και του ΟΠΑΠ, η διοίκηση του οποίου είναι ακόμα στο ψάξιμο, όσο κι αν παίζει μονοπωλειακά σα στοιχηματική εταιρεία. Το νομικό καθεστώς δεν είναι ολότελα σαφές, οι ΠΑΕ πιθανόν να συγκρουστούν στην περίπτωση μείωσης της χορηγίας, όπως και να διασπαστούν.

Διαβάστε ακόμα:

Με τον ιδιωτικό ΟΠΑΠ αλλάζει ο χάρτης των ΜΜΕ