ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΡΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Αρειανός ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Και λοιπόν; Και αρειανός και δήμαρχος. Ξανά μανά και λοιπόν; Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό. Επειδή κάποιος είναι Έλληνας δεν σημαίνει ότι είναι σε θέση γνωρίζει ποιο είναι το καλό της Ελλάδος.Τι χοντρομαλακία είναι αυτή. Επειδή είμαι παοκτσής, άρα δικαιούμαι να έχω άποψη για τον ΠΑΟΚ. Το ανέκδοτο.

Ένα κάρο μπάμιες κυκλοφορούν σα δημότες της Θεσσαλονίκης. Είναι ικανός ο κάθε μελιτζάνας δημότης της Αθήνας να έχει την απαίτηση να ακουστεί η γνώμη του για το καλό της πόλεως;
Λέει ο Μπουτάρης ότι η Θεσσαλονίκη είναι καταδικασμένη να έχει μόνον μια ομάδα ποδοσφαίρου. Με δυο και τρεις ομάδες δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

«Το είχα πει πριν χρόνια πολλά στον Βαγγέλη Μυτιληναίο και στην αείμνηστο καρδιοχειρουργό Παναγιώτη Σπύρου. Μια η Θεσσαλονίκη, μια να είναι η ομάδα, ο ΠΑΟΚ που έχει τον περισσότερο λαό».

Να προσθέσω ότι ο Μυτιληναίος, μέγας παίκτης σήμερα της εθνικής μας οικονομίας, τεράστιο μέγεθος στις μπίζνες, απεχώρησε από μεγαλομέτοχος του Ηρακλέους με το εξής τσιτάτο: «Επανέρχομαι στο ποδόσφαιρο μόνον αν συγχωνευθούν σε μια ενιαία ομάδα ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής».

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης λέει σήμερα: «Μια ομάδα στην Θεσσαλονίκη για το ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ. Μια ομάδα για το μπάσκετ, ο Άρης. Και μια ομάδα για το βόλεϋ, ο Ηρακλής. Θες να φωνάξεις για την ομάδα σου, έχεις την ευκαιρία να το κάνεις στο βόλεϋ, στο μπάσκετ, στη μπάλλα. Κοτζάμ Μιλάνο και έχει μονάχα δυο ομάδες, Ίντερ και Μίλαν».

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, λέει ο αποδυτηριάκιας. Ο αρειανός δεν θα γίνει παοκτσής στο ποδόσφαιρο, ούτε στο τάβλι. Ούτε ο παοκτσής θα γίνει αρειανός στο μπάσκετ, ούτε στην πρέφα. Ο ανταγωνισμός είναι απαραίτητος. Η κόντρα, δηλαδή. Αυτή φέρνει πιο κοντά τον οπαδικό κόσμο στην ομάδα του.

Πέρα απ’ αυτό. Δεν θα έπαιρναν περισσότερα πρωταθλήματα Ιταλίας και τίτλους ευρωπαϊκούς τίτλους η Μίλαν και η Ίντερ αν είχαν ενοποιηθεί. Μην πω ότι το Μιλάνο ποδοσφαιρικά θα ήταν πιο πίσω με μια ομάδα, αντί για δυο.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ και του Άρεως είναι ότι αδικαιολόγητα και σε πείσμα του όγκου των οπαδών τους μειονεκτούν μια ζωή σαν οργανισμοί. Πάντα οι διοικήσεις ήταν και συνεχίζουν να είναι κατώτερες των περιστάσεων. Και, βέβαια, της δυναμικής των δυο «μεγάλων» της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη: Η ΝΔ στηρίζει τον Μαρινάκη!!!