ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΗ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ

 

Το φαντάζεστε; Ο Μέσι να πάρει μεταγραφή στην Ρεάλ. Γίνεται αυτό; Όλα γίνονται. Όλα έχουν γίνει. Όχι, ο Χριστός δεν θα πάρει ποτέ μεταγραφή στον μουσουλμανισμό. Αυτό δεν έγινε, ούτε θα γίνει ποτέ. Κάθε χρόνο, στις 25 Δεκεμβρίου, θα γεννιέται ο Ιησούς και κάθε χρόνο, το Πάσχα, θα σταυρώνεται και θα ανασταίνεται. Αυτό είναι το σενάριο.

Εάν ο Μέσι, ειδικά ο Μέσι, φορέσει τη φανέλλα της Ρεάλ, αυτό σημαίνει ότι στο ποδόσφαιρο, δηλαδή στον ποδοσφαιρικό οπαδισμό, σταματά να γυρίζει η Γη. Δεν λέμε να φύγει από την Μπαρτσελώνα ο αρχιπαικταράς, αλλά να φύγει για να πάει στην Ρεάλ. Ο Μέσι, όχι κάποιος Φίγκο, Σαβιόλα, που επίσης στο παρελθόν πήραν μεταγραφή από Μπάρτσα στην Ρεάλ.

Ουδείς φίλος της Μπαρτσελώνα θα σταματήσει να υποστηρίζει την ομάδα του στην απίθανη περίπτωση που ο Μέσι μετακινηθεί στην βασίλισσα. Ο οπαδικός, όμως, συναισθηματισμός θα δεχθεί το πιο αισχρό δολοφονικό κτύπημα. Η σχέση του Μέσι, όπως κάθε άλλου επαγγελματία, με την Μπάρτσα, με την κάθε ομάδα, είναι κυρίως οικονομική. Στο βάθος, όμως, της οπαδικής και ρομαντικής ψυχής του ο μπαρτσελωνίτης φίλαθλος πιστεύει ότι υπάρχει και “κάτι” άλλο που συνδέει με την ομάδα ειδικά τον Μέσι. Κι αυτό το “κάτι” είναι το ίδιο σχεδόν που συνδέει τον οπαδό με την ομάδα.

Ο Μέσι στην Ρεάλ; Και πώς θα το δει ο οπαδός της Ρεάλ; Οπαδικά. Πώς αλλοιώς; Ότι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο ήρθε στην μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Μέχρι χθες ο Μέσι δεν ήταν δικός μας, άρα δεν μας έκανε, μας μύριζε για τούτο και το άλλο, αλλά όταν έρθει σ' εμάς είναι δικός μας. Τι να έκανε, άλλωστε, το παλληκάρι στην κωλομπαρτσελώνα.

Την κουβέντα έβαλε στην πρίζα ο παληός παίκτης της Ρεάλ Ούγκο Σάντσεζ, που υποστήριξε ότι ο Μέσι δεν νοιώθει πλέον καλά στην Μπαρτσελώνα και προέβλεψε πώς μπορεί να γίνει το απίθανο. Να σπάσει το συμβόλαιο του Αργεντινού με την Μπάρτσα που ισχύει μέχρι το 2018 και η Ρεάλ δεν θα έχει πρόβλημα να αναλάβει το κόστος της ρήτρας, που είναι 200 εκ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μέσι στην Παρί!