ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ CLUB, ΟΧΙ ΚΟΜΜΑ

Πηγή: INTIME
 

Δεν υπάρχει κόμμα που συμμετέχει σε ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Δεν υπήρξε ποτέ. Το κόμμα, το κάθε κόμμα, εξ ορισμού παίζει μπάλλα εντελώς ανεύθυνα. Σε ακραίους βαθμούς ανεύθυνα. Λέει αυτά που έχει να πει, να κατηγορεί, να καταγγέλνει, να διαμαρτύρεται,  να υπερασπίζεται τον κοσμάκη και ό, τι μαζέψει ψήφους από την κάλπη.

Κόμμα ίσον λόγια. Μόνον λόγια. Καμμία σχέση το κόμμα με την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία δεν περιμένει να την “ψηφίσουν” για να πάρει το πρωτάθλημα. Την ομάδα την ζυγίζεις στο γήπεδο. Τι ψάρια πιάνει.

Αποκάλυψη Τώρα ήταν για το κόμμα του ΠΑΟΚ το πως εμφανίστηκε στον τελικό του κυπέλλου. Μια ομάδα, μάλλον ένα κόμμα χωρίς ψυχή. Χωρίς ταυτότητα. Χωρίς προσωπικότητα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές σα να ήταν σε διαδήλωση, σα να τους έστειλαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προσπαθούσαν, όχι σα συγκροτημένη ομάδα, να παίξουν ποδόσφαιρο.

Να μας γίνει μάθημα, είπε ο Σαββίδης μετά το 4-1 του Παναθηναϊκού. Μια κουβέντα αέρα πατέρα, μια ακόμα τρακατρούκα του Ιβάν. Αν μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι κομματικά, δηλαδή όχι με άδειες λέξεις, ο αποδυτηριάκιας θα σου πει ποιο είναι το πρώτο μάθημα του ΠΑΟΚ. Να σταματήσει να λειτουργεί σαν κόμμα. Μόνον έτσι θα βρει το δρόμο για να φτιάξει ομάδα.

Επιτέλους! Αυτό έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Να γίνει ομάδα. Να μην κτυπάει πρωτάθλημα και τίτλους με τα λόγια.

Επιτέλους! Ο ΠΑΟΚ δεν ψάχνει ψήφους, έχει τον κόσμο του. Τον πιστό και αφοσιωμένο. Αυτόν τον κόσμο που τον προδίδει, όπως ένα κόμμα κοροϊδεύει τον κοσμάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Ντουέτο συμπεθέρες Ιβάν και Αλαφούζος