ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Πηγή: INTIME
 

Οι μεγάλες επιστροφές. Δεν το είπα σωστά. Οι επιστροφές των μεγάλων. Του Παναθηναϊκού στους τίτλους, της ΑΕΚ στο δρόμο που οδηγεί στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Ποιο είναι το ευχάριστο; Όχι να ξαναδούμε π.χ. τον Άρη, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, την Λάρισα, τον Ηρακλή, όπως απλά τους γνωρίζαμε, τους είχαμε συνηθίσει. Το οφέλιμο για το ποδόσφαιρο θα ήταν αν η επιστροφή των ιστορικών ομάδων δεν θα είχε καμμία σχέση μ' ό, τι τους οδήγησε στο γκρεμό.

Τι να τον κάνω του Άρη, που είχε υποβιβαστεί και επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία κι ήταν ουσιαστικά μια από τα ίδια;

Ο Παναθηναϊκός. Χαντακώθηκε με την πολυμετοχικότητα. Στην πραγματικότητα αυτοκτόνησε. Έστω προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Και σήμερα δείχνει ότι συνέρχεται. Χωρίς να έχει καθαρίσει από τις αμαρτίες που του κληρονόμησε η πολυμετοχικότητα, δηλαδή το βαρύ χρέος που κουβαλάει.

Η ΑΕΚ. Περισσότερο διαδικαστικά κι όχι τόσο αγωνιστικά έκανε το βήμα από το ερασιτεχνικό στην Β' εθνική. Σιγά την επιτυχία. Μιλάμε για την ΑΕΚ, για το βαρύ όνομα της ΑΕΚ, οπότε μόνον αν θέλουμε να την υποτιμήσουμε θα χειροκροτήσουμε την άνοδό της στην Β' εθνική.

Το ερώτημα είναι αν η ΑΕΚ έσκαψε θεμέλια στο δρόμο της επιστροφής στη σούπερ ληγκ. Αν σήκωσε κολώνες. Αν προχώρησε το πλάνο, αν υπάρχει πλάνο που προβλέπει την ολοκλήρωση του κτισίματος, μετά από ένα χρόνο, ομάδος έτοιμης να πρωταγωνιστήσει στην σούπερ ληγκ.

Διαβάστε ακόμα:

Η Αγία ΑΕΚ όπως το «Αγιά Σοφιά»