Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΦΑΝ ΓΚΑΛ

 

Ο περίεργος Ολλανδός Λούις Φαν Γκαλ πιθανόν να είναι ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ. Ποιος του ΠΑΟΚ; Δεν μας ενδιαφέρει η αγγλική ομάδα, η ελληνική μας ενδιαφέρει.

Ο Ολλανδός είναι αυτός που είναι, που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να προσαρμόσει χαρακτήρα, σκέψη και συμπεριφορά προπονητή διαφορετική. Άρα, μήπως παραμείνει στον Όλντ Τρανφορντ λιγώτερο απ’ όσο δούλεψε ο αντικαταστάτης του Φέργκυουσον, ο Μόγιες.

Το έχουν αντιληφθεί στον ΠΑΟΚ ότι τα πάντα, σ’ αυτό που θεωρείται κτίσιμο ομάδας αρχίζουν από τον προπονητή; Παίρνεις τον Χουμπ Στέφενς με ποια λογική, το μέγα ερώτημα. Να υπηρετήσει τον ΠΑΟΚ ο Ολλανδός η, ο ΠΑΟΚ να γίνει όργανο του προπονητή. Μήπως ένας συγκερασμός των δυο πλευρών.

Αλλόκοτο άτομο ο Φαν Γκαλ. Υπερόπτης, ξεροκέφαλος, με νοοτροπία χιτλερική. Αυτός είναι. Αυτόν πήρες. Και έχει χρόνια πολλά στη δουλειά, δεν είναι χθεσινός. Από την άλλη η Μάντσεστερ δεν είναι ΠΑΟΚ, έχει ταυτότητα. Συγκεκριμένη. Το φιάσκο θα είναι αν ο Γκαλ θελήσει να κάνει …αλλαγή, σαν υποψήφιος πρωθυπουργός, δήμαρχος.

Όχι, κύριε. Να ξανακάνεις μεγάλη την Μάντσεστερ ο στόχος. Μεγάλη ομάδα την Μάντσεστερ, όχι την δική σου ομάδα. Δεν είναι δική σου η Γιουνάϊτεντ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ έξω από το σουπερμάρκετ